HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Altın Dedektörü

10-02-2023 10:48
Altın Dedektörü

Altın Dedektörü

Altın dedektörü sahibi olmak isteyen kişilerin aklındaki sorulardan biri de altın dedektör çeşitleridir. Bu noktada altın dedektör çeşitleri ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik. Şimdi gelin altın dedektör çeşitleri ile ilgili tüm detayları inceleyelim.

 

 

XP Orx Dedektör

XP Orx Dedektör 

 

 

Evde Altın Arama Dedektörü 

Evde kaybedilen ziynet eşyaları genellikle dedektörler ile aranılarak bulunabilmeye çalışılmaktadır. Altın ve metal tespit dedektörleri kapalı alanlarda etrafta bulunan metal türevlerinden oldukça etkilenmektedir. Evde bir metal dedektörü ile arama yaptığınızda, dedektörün sürekli olarak tespit sesi verdiğini görürsünüz. Bu durumun sebebi de etraftaki diğer (menteşeler, beton altı bulunan metaller vb.) metallerdir. Devamlı olarak tespit sesi verdiğinden dolayı hangi metali tespit ettiğinizi anlamayacak ve yanıltıcı bildirimler ile kaybettiğiniz eşyaları bulmaya çalışacaksınız. Özet olarak, bir metal dedektörü ile evde altın tespiti yapmak neredeyse imkansızdır.

 

Altın Arama Dedektörü

Altın arama dedektörü aslında tüm metal türlerinin tespitinde kullanılan modern cihazlardır. Yüksek frekans aralığında çalıştığından dolayı altın parçacıklarına daha duyarlıdır. Coğrafi konum, bölgenin doğası, araştırılacak zeminin türü ve yapısı olmak üzere birkaç noktayı dikkate alan etkenler olduğu kesindir. İstenilen alanda bulunabilecek altının arama teknolojisine göre size bazı altın dedektör türleri genel olarak aşağıdaki gibidir.

 

 

Sensör Altın Dedektörleri

Sensör altın dedektörleri ya da uzun menzilli tarama cihazları olarak ifade edilen bu ürünler doğru arama faydası sağlayabilecek en önemli cihazlardan biridir. Bu cihazlar, size yakın bir yerden veya bulunduğu yerden bir okyanusun içinden altının varlığını algılayabilir. Bazı cihazlarda 2000 metreye kadar ulaşabilen geniş bir kapsama alanına sahiptir. Bu tür cihazların en önemli özelliklerinden biri, mineralleri iyi ve derine gömülü olsalar bile keşfedebilmeleridir. Bu tür cihazlar dedektör olarak değil alan tarama cihazları olarak adlandırılmaktadır.

 

 

 

Elektromanyetik Altın Dedektörleri

Aranacak yerin çevresini saran, elektromanyetik bir çevre oluşturan, görünmez bir manyetik alan oluşumuna bağlı olan, görevi metalin varlığını algılamak ve topraktan kaynaklanan elektromanyetik sinyalleri bilgi içeren cihaza göndermek olan cihazlardır. Tam ismi ile altın dedektörü veya altın arama dedektörü olarak pazarda bilinmektedir.

 

Görüntüleme Altın Dedektörleri

Bu tür bir cihaz, özel arama sensörleri aracılığıyla tam bir zemin tarama ve görüntüleme prosedürüne dayanır. Bu aramanın sonuçları genellikle cihaza bağlı açıklayıcı bir ekran aracılığıyla görüntülenir. Kazı sonuçları 3 boyutlu olarak görüntülenir ve ardından araştırmacı ayrıntılı bilgi almak için sonuçları analiz eder. Bu tür cihazlarda yeraltı görüntüleme sistemleri olarak bilinmektedir.

 

Altın Dedektör Fiyatları

Çok küçük altın parçacıklarını (cürufları) yoğun mineralli taş ve toprak yapısının altından dahi yakalayabilecek hassasiyette ve yetenekte olan ALTIN DEDEKTÖRÜ’nü üretebilmek için çok uzun süreçli bir AR-GE yatırımı gerekmektedir. Hassas parçaların bir araya getirilip en uygun çalışacak şekilde dizayn edilebilmesi için gerekli alt yapı yatırımları, ileri teknoloji ekipmanları ve bunların getirdiği ek maliyetler, bu tür bir dedektörün satış fiyatını doğrudan etkileyen faktörlerdir.

Bu süreci doğru yönlendirmek, üretimde tüm özel koşulları tam ve eksiksiz yerine getirebilmek ve her şeyden de önemlisi bunu sürdürülebilir kılmak ek maliyetler doğurmaktadır.

Ancak bu tür dedektörlere olan taleplerin fazlalığı, sürüm satışların yoğunluğu ve firmalar arasında yaşanan rekabet, fiyatları piyasa şartlarında en az kar marj sınırına doğru çekmektedir.

Bu sebep ile ALTIN DEDEKTÖRLERİ ulaşılmaz değillerdir ve uygun fiyatlara temin edilebilir.

Altın dedektör fiyatları konusunda net bir şey söylemek mümkün değildir. Çoğu model döviz kurlarına endekslidir ve bu yüzden güncel fiyatların sürekli takip edilmesi gereklidir. Fakat bir fikriniz olabilmesi açısından en iyi altın dedektör fiyatlarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

 

XP Orx dedektör 697 euro

XP Deus 2 Dedektör 1888 euro

Garrett Atx Dedektör 4556 dolar

Garrett Gold Master 24k Dedektör 1299 dolar

Nokta Makro Gold Kruzer Dedektör 11980 TL

Altın Arama Cihazı

Altın arama cihazı olarak da bilinen altına daha duyarlı olan bu cihazları dedektörburada garantisi ile temin edebilirsiniz. Türkiye'nin her yerine ücretsiz kargo fırsatı ve kredi kartlarına vade farksız 9 taksit imkanını kaçırmayın.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.