HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Dedektör Derinlikleri

12-07-2020 17:20
Dedektör Derinlikleri

Bu sorunun cevabı iki bölümden oluşmaktadır.

İlk bölüm; dedektör devresi ve arama başlık (bobin) tasarımı ile ilgilidir.

İkinci bölüm ise; Çevresel faktörlerdir.

 

Bobin ve devre tasarımı, bir dedektörün hedef bulma yeteneğini belirler.

Herhangi bir dedektörün tasarım aşamasında, mühendisler hangi özelliklerin dahil edileceğine karar verir.

Düşündükleri şeyler ne tüm metalleri tespit edecekleri ve bu cihazı kimlerin kullanacağı yönündedir.

Yeni başlayan bir model daha profesyonel modellerin çan ve ıslıklarına sahip olmayabilir, ancak kullanımı daha kolay olacaktır.

Bir dedektör’ün tasarımı ne kadar spesifik olursa, sahip olduğu özellikler de o kadar dar olur.

Nihai derinlik için tasarlanmış bazı dedektörler yeni başlayanlar için zor veya değersiz alanlarda kullanmak için çok hassas olacaktır.

Arama başlık büyüklüğü dedektör’ün derinliğini etkiler, ancak her türlü hedef tespiti için uygun olmayabilir.

Genel olarak, büyük bir arama başlığı daha fazla derinliğe inebileceği söyleyebilir, ancak daha küçük hedeflerde hassasiyeti kaybedersiniz.

Yani küçük hedeflere olan duyarlılıkları azalır.

Daha küçük arama başlıkları ise, yüzeysel aramalar yapılabilir yani daha az derinliğe sahiptirler, ancak daha küçük hedeflere olan duyarlılıkları (hassasiyetleri) daha fazla olması bakımından küçük hedefleri daha derinden tespit edebilirler.

Çevresel faktörler, dedektör ve bobin hariç hemen hemen her şeyi içerir.

Dikkate alınması gereken şeylerden sadece birkaçı şunlardır: hedefin boyutu ve şekli, toprak koşulları, hedefin toprak altındaki yönü, duruş şekli, hedefin içeriği ve elektrik telleri ve radyo gibi herhangi bir dış parazit veya cep telefonu trafiği.

Yağmurla ıslatılmış zemin ve hatta gelen bir fırtına gibi hava koşulları da herhangi bir dedektör’ün derinliğinde ve hassasiyetinde önemli rol oynayabilir.

Tüm bunlar söylenirken, bir metal dedektörü normal bir toprak yapısına, orta boyutta bir arama başlığı (28-29cm) ile 1 TL büyüklüğündeki bir metali, dedektörün teknolojisine, markasına, modeline bağlı olarak 30-40 cm aralığında tespit edebilir.

Büyük bir hedefi (50x50cm) ise maksimum 130-150 cm aralığında tespit edebilirler.

Derin arama dedektörü olarak üretilen profesyonel modeller ise; büyük arama başlıkları ile maksimum 2,5 - 3 mt. derinliklerden metal tespiti sağlayabilirler.

Bir metal dedektörün sinyal üretme kapasitesi bu mesafeden daha fazla olamaz!

Daha derinlerden metal ve boşluk tespiti yapılması istenirse, yeraltı görüntüleme sistem ve radarları tercih edilmelidir.

Ancak bu teknoloji ve cihazların hedef tespit yeteneği metal dedektörleri gibi değildir ve metal ayrım özelliği bu teknolojilerde bulunmamaktadırlar.

O sebeple her cihazın bir kullanım amacı ve yeri vardır.

Cihaz tercihi birilerinin tavsiyesi üzerine değil, Dedektorburada gibi profesyonel firmalardan danışmanlık hizmeti alıp amaca uygun cihaz tercihi yapılmalıdır.

Boşuna para harcamamak, zaman kaybetmemek ve emek sarf etmemek için doğru bilgileri alacağınız Dedektorburada.com’a danışmadan cihaz almayın.

Sonradan pişmanlık duymayın!

Dedektörünüzü tanımak ve doğru şekilde kullanmak, herhangi bir cihazdan en iyi derinliği ve hassasiyeti elde etmek için yapabileceğiniz en önemli iki şeydir.

Bunlardan çok daha önemlisi sabırlı ve azimli olmaktır.

 

----------------------

 

Dedektör | Define Dedektörü | Altın Dedektörü | Metal Dedektörü
dedektör, dedektor, dedektorler, dedektor fiyatları, altın arama, altın arama dedektörü, define dedektörü, altın dedektörü, 
metal dedektörü, metal dedektorleri, en iyi dedektör, yeraltı görüntüleme, alan tarama, altın çubukları, arama çubukları, 
dedektor burada, scuba tector, minelab go find, define arama, simplex, minelab, dedektor çeşitleri, altın eleği, nokta dedektör, 
dedektor videoları

Dünyaca Ünlü Dedektör Markalarının Türkiye Yetkili Distribütörü. Define Dedektörleri, Altın Dedektörleri, Tüm Metal Dedektör Marka ve Modelleri En Uygun Fiyat Garantisi İle Dedektorburada.com'da

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.