Dedektör Hakkında Önemli Bilgiler
Hangi Dedektörü Almalıyım?
Amacınıza uygun dedektör seçimi oldukça önemlidir. Her bir teknolojinin kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır.
Dedektörlerin çalışma prensiblerini bilmeniz sizi doğru ürüne görürecektir.
Şunun da bilmelisiniz ki her pahallı dedektör, iyi dedektör değildir.
Dedektör almayı düşünenlerin bu gerçeği de unutmamaları gerekir.
Doğru tercih için lütfen dedektorburada.com’a danışın.
Dedektorburada.com’un amacı, sektörel deneyim ve tecrübelerimizi müşterilerimizle paylaşmayı, dünyadaki dedektör teknolojilerini ve yeniliklerini yakından takip edip, en doğru ürünü sizlere sunabilmektir.
Metal Dedektörü Nasıl Seçilir?
Bu makalemizde ihtiyacınıza cevap verecek olan metal dedektörünüzü nasıl seçmeniz gerektiğiyle ilgili bazı yararlı ipuçlarını ve bilgileri bulabilirsiniz.
Metal Dedektör satınalma sürecindeki en zorlu kısım, yeni başlayanlar ve bazen de deneyimli kullacılar için piyasadaki yüzlerce yeni model arasından en doğru metal dedektörünü seçmektir.
Hobi veya bir başka deyişle tekpara dedektör grubundan bir model almayı planlıyorsanız doğru dedektör seçimi bu hususlara dayanmalıdır.
Amacınız, ihtiyaçlarınız ve yetenekleriniz?
Öncelikle almayı düşündüğünüz bir metal dedektör için ayırdığınız bütçe yani para miktarınıza göre modelleri belirlemelisiniz.
Bunun için Define Dedektörleri kategorisinden Tekpara dedektörleri bölümüne bakmalısınız.
Doğru metal dedektör seçimi yapmak ve satın almak için metal dedektörlerinde kullanılan farklı teknolojileri, tasarımları, teknik özellikleri, arama başlık (bobin) çeşitlerini ve uygulamalarını anlamanıza bağlıdır.
(bkz. Arama Başlıkları (Bobinleri) seçeneklerine sitemizden inceleyebilirsiniz).
Metal dedektörlerinde kullanılan 5 (beş) temel teknoloji vardır.
Metal Dedektöründe Kullanılan Teknolojiler:
- TR (Verici / Alıcı), metal algılama İndüksiyon Dengesi (IB) ilkesine dayanan en eski teknolojidir. TR dedektörleri, demirli ve demir içermeyen bir cisim arasındaki farkı söyleyebilir, ancak aşırı mineralize zeminde yeterince derinliğe sahip değildir. TR dedektörleri artık eskimiş durumda.
- BFO (Beat Frequency Oscillation), İndüksiyon Dengesi (IB) ilkesine dayanan bir başka eski teknolojidir. BFO metal dedektörleri en ucuz (100 Doların altında) ve çoğunlukla çocuklar için oyuncak dedektörleri olarak tasarlandı. BFO teknolojisi yapmak kolay ve ucuz olduğundan, diğer türlere kıyasla bazı yetersizlikleri vardır. Örneğin, farklı metal çeşitlerini ayırt etme yeteneği bu teknolojilerde yoktur. BFO teknolojisi yine de ucuz el cihazlarında kullanılmaktadır.
- VLF (Çok Düşük Frekans) metal dedektörleri en yaygın dedektörlerdir ve farklı metal türleri arasında ayırt etme yeteneği açısından büyüktür. 4 kilogram aralıktaki VLF dedektörleri, yüksek mineral içeriğine sahip zemin üzerinde çalışmanın en iyisidir ve gümüş ve bakır hedeflerine karşı çok hassastır, ancak altınlara duyarlı değildirler. Elektronik altın keşifleri için özel olarak tasarlanmış metal dedektörleri 18kHz ila 71kHz arasında değişen frekanslara sahiptir.
- VLF / TR teknolojisi, Çok Düşük Frekans ve Verici / Alıcı teknolojilerinin bir birleşimini temsil eder, böylece VLF / TR dedektörlerinin çöp ve zemin mineralizasyonunu aynı anda kontrol etmesini sağlar.
- PI (Darbeli İndüksiyon) metal dedektörleri, farklı metal türleri arasında ayrım yapamaz, ancak günümüzde ayrımlı Pulse Induction dedektör modelleri çıkmaya başladı. PI sistem dedektör modellerinde ayrım yeteneği VLF dedektörlerine nazaran çokda gelişmiş ve başarılı değillerdir. PI sistem dedektörlerinin en önemli özelliği yüksek mineralli bölgelerde oldukça başarılı bir şekilde ve çok fazla derinlik kaybetmeden kullanım olanağı sunmaktadırlar. PI dedektörleri tuzlu su veya mineralli topraklarda kullanılmasının en iyi yoldur. Diğer dedektör teknolojilerine kıyasla zorlu arazi yapılarında PI sistem dedektörler daha derin tespit yaparlar
Yukarıdaki teknolojiler dışında farklı metal tespit eden sistemlerde mevcuttur.
Bunlar RF (Radyo Frekansı veya İki Kutulu Dedektörler), BBS (Geniş Bant Spektrumu), FBS (Tam Bant Spektrumu), FBS 2.
Minelab BBS ve FBS teknolojilerini kombin ederek farklı bir sistem üretmiş ve de rakiplerine göre büyük bir avantaj sağlamıştır.
Doğru dedektörü satın almak ancak sizi hedefinize götürecektir, aksi takdirde boşuna zaman ve emek harcamış olacaksınız.
Eğer bir metal dedektörü popülerse ve herkes tarafından satın alıyorsa, sizinde o modeli satın almak zorunda olduğunuz anlamına gelmez çünkü her dedektör kullanıcısının aradığı hedefi, bölgesi, arazi yapısı ve şartları farklı olabilir.
Kendinize uygun ve doğru metal dedektörünü tespit etmenizin yolu, bulunduğunuz alandaki mevcut hedeflerinizi, yeteneklerinizi ve fırsatlarınızı tam olarak bilmenizden geçer.
Sonuç olarak ne aradığınızı bilmeli ve ona göre dedektör seçiminizi yapmalısınız.
Metal Algılama Faaliyetleri ve Türleri şu şekilde sıralanmıştır:
- Derin Define Dedektörleri,
- Tek Para & Kalıntı Dedektörleri,
- Boşluk Bulucu Dedektörler,
- Altın Dedektörleri,
- Toprak Altı Görüntüleme Sistemleri,
- Kumsal Arama Dedektörleri,
- Su Altı Dedektörleri,
- Resistivite Cihazları,
- Su Arama Cihazları,
- Hedef Merkezleme Amaçlı El Dedektörü (PinPointer),
- Meteor Taşı Dedektörleri,
- Arama Başlıkları,
- Dedektör Aksesuarları,
- 2. El Dedektörler,
- Define Dedektörleri,
- Yeraltı Görüntüleme Sistemleri,
- Güvenlik Dedektörleri,
- Endüstriyel Dedektörler,
- Alan Tarama Cihazlarını www.dedektorburada.com sitemizden inceleyebilirsiniz
Metal dedektör üreticileri, her türlü hazine avı için özel olarak tasarlanmış çeşitli dedektörler üretmektedir.
Gelişen teknolojiyi kullanarak her yıl farklı ve gelişmiş dedektörler üretmeye başlamışlardır.
Bu geliştirilmiş vasıtasıyla daha fazla buluntu (define, hazine, altın, doğal altın (curuf altın), gümüş, mücevher, tümülüs, mezar, para ve kalınlı elde etmemize yardımcı oluyor.
Metal detektörler bilgisayar ile entegre edilerek, bilgisayarlı, dokunmatik veya aç ve ara mantığı ile çalışan dedektörler hazine avını daha kolay hale getirmiştir.
Böylesine gelişmiş bir dedektörü acemi kullanıcılar bile hiç zorlanmadan hemen kullanabilirler.
Piyasada bilgisayarlı ve dokunmatik, daha teknolojik dedektör modelleri her geçen gün artacak ve böylelikle hazine avcılığı çok daha kolay hale gelecektir.
Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu merdiven altı diye tabir edilen dedektör model ve çeşitlerini hiç bir şekilde tercih etmemeleri.
Bugün var yarın yok olan şahıslardan alınan bu ürünler kullanıcıları kesinlikle mağdur edecektir.
En İyi Altın Dedektörü Hangisidir?
En iyi dedektör kavramı kişiden kişiye değişkenlik gösterir.
En iyi dedektörü kullanıcı kendisi belirler. Öncelikle dedektör seçimi amacına uygun seçilmedir.
Dedektörlerin dış görünüşünün, albenisinin iyi olması, en iyi dedektör olduğu anlamına gelmemektedir.
Şöyle bir örnekleme yapacak olursak; arazi sürme için nasıl ki bir lüks araca değilde traktöre ihtiyaç duyarsınız, dedektörlerde bu şekilde kullanım amacına göre seçilmelidir.
Pahallı cihaz en iyi cihazdır kavramı oldukça yanlıştır.
Dedektörde işlevsellik aranmalıdır.
Ayrıca Dünyada hiç bir dedektör yoktur ki herkes tarafından beğenilsin ve Kabul görsün.
Dedektör kullanıcısının tecrübe ve yeteneği o cihazı başarılı veya başarısız kılar.
Burada önemli olan husus; seçmiş olduğunuz dedektörün nasıl ve ne şekilde kullanıldığını bilmeniz, nelere nasıl tepkiler aldığınız, kısacası cihazın dilini çözmeniz, kullandığınız cihazı sizin için en iyi dedektör kılacaktır.
Dedektör alırken kesinlikle fiyatına ve albenisine aldanmayın.
Cihazların arazide test edilmesi önemlidir.
Ancak belirteceğim şu husus kesinlikle göz ardı edilmemelidir.
Piyasada dedektörleri arazide test ederek satışını yaptığını söyleyen birçok satıcı, cihazları olduğundan çok daha farklı göstermek adına illüzyonistlere (sihirbazlara) taş çıkarak gösterilere imza atmaktadırlar.
Bu satıcıların tek amacı oyuncaktan ibaret olan bu cihazları sizin hayal ettiğiniz veya olmasını istediğiniz özelliklere sahip bir cihaz izlenimi vererek, paranızı olmak.
Size önerimiz kurumsal ve de profesyonel çalışan, uzun vadeli bu sektörde devam eden ve devam etmek isteyen firmalar ile irtibata geçmeniz olacaktır.
Ayrıca dedektör forum sitelerinde yer alan dedektörlerle ilgili birçok yorumunda yanlış veya eksik olduğunu belirtmek isteriz.
En iyi dedektör diye bir durum söz konusu mudur?
Dedektörlerin çok çeşitli olduğunu belirtmiştik.
Ayrıca arazi yapısı, arama şartları ve hedeflenen objelerin cinsi de farklıdır.
Bu farklılıklara göre her dedektörün kendi içinde öne çıkan üstün yanları vardır.
Buradaki en önemli nokta, doğru şartlar ve hedefler için doğru dedektörü seçmektir.
Örneğin; bir define dedektörü ile yüksek mineralli bir arazide küçük cüruf altın aramak doğru değildir.
Zaten Define Dedektörlerinin yapılış amacı yüzeydeki ufak metalleri görmekten ziyade derindeki büyük hedefleri algılamaktır.
Bu şekilde yüzeydeki küçük metallerin yanıltıcı etkisi ile kullanıcıyı meşgul etmemektir.
Zira, "Define Dedektörü” büyük ve oldukça derin hedefleri tespite yöneliktir.
Üst düzey Define Dedektörleri boşluk ve metal etkilerini ayırt edebilir.
Hassas ve küçük objelere karşı daha az duyarlıdır.
Define Dedektörleri ile amaçlanan çok daha büyük hedeflerler olup, dedektör ailesi içerisinde üst segment cihazlardır.
Oysa "Altın Dedektörü” küçücük metallere, en yoğun olarak da altın metaline karşı çok hassastır.
Küçük objelere karşı en duyarlı olabilecek prensipte üretilmiştir. Define dedektörünün gözden kaçırabileceği tüm değerli ve altın metalleri tespit edebilir.
Diğer yandan "Tek Para ve Hobi” dedektörleri orta derinliklere çok iyi sonuçlar vermekle birlikte, etrafa saçılmış madeni para, çeşitli metal objeleri (altın, gümüş, bakır) tespit etmede hızlı ve üstündürler.
Bazı modellerde topraktaki mineral yapıya uyum sağlaması için yüksek teknolojiler kullanılmış ve su geçirmez başlıklar (bobinler) ile de deniz, ırmak kenarı ve sahillerde kullanılabilir hale getirilmiştir.
Birçok kullanıcı tarafından beğeni ile kullanılmaktadır.
Bununla birlikte aklımızda şöyle bir soru oluşabilir.
Aynı kategorilerde olan dedektörler arasında "en iyi” diye bir kavram var mıdır?
Açıklamak gerekir ise, buradaki en belirgin ayrımı müşteri, yani dedektörü kullanacak kişi yapacaktır.
Bu durumda farklı amaçlar ile yapılmış dedektörlerin kendi aralarında mukayese yapılması doğru değildir.
Dedektör firmalarının ürettikleri dedektörlerde derinlik farkı, stabilite, ergonomi, toplam ağırlık, fiyat, firma desteği, garanti güvencesi ve marka değeri öne çıkmaktadır.
Bunlara istinaden müşteri kendi tercihlerinin doğrultusunda seçim yapacak ve isteklerinin doğrultusunda en "iyi” detektöre sahip olduğunu ifade edecektir.
Define Dedektörü Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Hususlar!
Metal Dedektör üreticileri varlıklarını korumak ve define dedektör kullanıcılarının ilk tercihi olmaları adına her yıl piyasaya yeni modeller sürmektedirler.
Ancak bazı üretici firmalar var ki sürekli ar-ge çalışmaları ve kaliteli ürün anlayışıyla hareket etmeleri dolayısıyla her daim liderliklerini korumaktadırlar.
Metal Dedektör üretiminde en yaygın olarak kullanılan teknolojiler VLF (Very Low Frequency) ve PI (Pulse Induction) Sistemleridir.
Her iki teknolojide hem yüzeysel (tek para) hem de derin (define) aramalarında kullanılan teknolojilerdir.
En İyi ve En Popüler VLF Dedektör Markalarını şu şekilde sıralayabiliriz.
Quest Metal Dedektorleri, Garrett Metal Dedektorleri, Minelab Metal Dedektorleri, XP Metal Dedektorleri, Nokta | Makro Metal Dedektorleri, C. Scope Metal Dedektorleri,
Pulse Dedektör modelleride hem yüzeysel hemde derin define amaçlı üretilmektedir.
Piyasada en popüler ve başarılı Pulse dedektör markaları ise Minelab ve Lorenz Metal Dedektorleridir Bu teknolojinin en önemli özelliği en yoğun mineralli topraklarda dahi derinlik kaybetmeden çok stabil çalışmalarıdır.
Birde Yeraltı Görüntüleme sistemleri son zamanlarda bir hayli ilgi ve talep görmekte. Sensörler vasıtasıyla özellikle boşluk ve manyetik alan oluşturmuş metallerin tespitini yapmak için kullanılır ve oldukça derine inebilirler.
En iyi markalar olarak; Groundtech Metal Detectors, Conrad Metal Dedektorleri, Alman Tero Vido, OKM ve Treasurehunter3D modellerini sizlere önerebiliriz.
Define Dedektörleri metal ayırma özelliğine sahip dedektör teknolojileridir.
Metal Dedektörler tespit etmek istediğiniz hedefe ve arama yapacağınız bölgenin toprak yapısına göre tasarlanır ve üretilir
Define bulmak için tasarlanmış ile ayrıca mayın tespit edemezsiniz.
Bir cihazdan hem mayını tespit etmesini, hemde tüm metalleri tespit edip, ayırmasını ayrıca çok fazla derine inmesini beklemek hayalcilik olur.
Bu nedenle üretilen ürünleri amacınıza uygun olarak tercih etmelisiniz.
Son zamanlarda Minelab ve Garrett gibi önemli dedektör üreticilerinin bazı modellerinin sahtelerinin piyasaya sürülmüş ve oldukça düşük fiyata satıldığını bilgisini sizlerle paylaşmak isteriz.
Ayrıca Çin’den ithal edilen ve de bazı yerel TV kanallarında oldukça düşük fiyata satılan dedektörleri görmekteyiz. Bunları tercih etmeniz halinde büyük sıkıntılar yaşayabileceğinizi belirtmek ve bu konuda sizleri uyarmak isteriz.
İthal metal dedektör almak isteyen müşterin tedarikçi firmaları iyi araştırmalarını, Dedektorburada.com gibi kurumsal ve profesyonel firmaları tercih etmelerini öneririz.
Define (hazine) arayan dedektör kullanıcılarının defineyi kolay bir şekilde bulmaları sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Defineci arama ve tarama yapacağı yer ile ilgili detaylı bilgiye sahip olmalı, iyi bir araştırmacı ve gözlemci, sezgileri güçlü ve en önemlisi iyi bir dedektör kullanıcısı olmalıdır.
Arama yapacağı nokta net değil ise, Alan Tarama Cihazları ile hedefe yaklaşmalı ve dedektör vasıtasıyla nokta tespiti yapmalıdır.
Alan Tarama Cihazlarına güvenerek, hedefin %100 tespit edildiğini düşünerek hareket edilmemelidir.
Bir defineci için dikkat edilmesi gereken en önemli husus; bulmak düşüncesinde olduğu hedefe onu ulaştıracak dedektör seçimidir.
Amacınıza en uygun dedektör seçimi ve öneriler için mutlaka Dedektorburada.com ekibi ile irtibata geçiniz.
Metal Dedektörü Ne İşe Yarar ve Nerelerde Kullanılır?
Tespit etmek istenilen metal objeleri algılama özelliğine ve teknolojisine sahip cihazlara metal dedektör denilmektedir.
Metal dedektörlerinin kullanım amacı ve kullanım alanlarını şu şekilde sıralayabiliriz.
Define Dedektörleri, Güvenlik Dedektörleri, Endüstriyel Dedektörleri, tespit dedektörleri, tekstil metal dedektörleri, gıda dedektörler, plastik ve geri dönüşüm endüstrisi dedektörler, X- Ray cihazları, kapı tipi metal dedektörleri, üst arama dedektörleri, mayın arama dedektörleri, olay yeri inceleme dedektörlerini sayabiliriz.
Dedektör olarak tanımlanan ancak metal tespiti yapmayan bazı dedektörlerde mevcut; Yangın Dedektörleri, Uyuşturucu Tespit Dedektörleri, Hırsız Alarm Dedektörler, Gaz Dedektörleri, Koku Dedektörleri, Duman Dedektörü, Kimyasal tespit Dedektörler, Su Kaçak Dedektörleri, Rogar ve Menhol Dedektörleri, Boru, Kablo, Vana Tespit Dedektörleri.
Define, Hazine, Tümülüsler, Höyükler, Tek Para, Yeraltı Şehirleri, Yeraltı Odaları, Kaya İçi Mezar Odaları, Tarihi Kalıntıların yerlerini tespitinde kullanılan en yaygın dedektör çeşit ve teknolojileri;
VLF Dedektörler, Pulse Dedektörler, 2D (2 boyutlu) Görüntülü Dedektörler, 3D (3 Boyutlu) Görüntülü Dedektörler, Alan Tarama Cihazıları, Manyetometre Dedektörler, Gradiometre Dedektörler, Rezistivite Dedektörler, GPR Radar Tipi Dedektörleridir.
Metal Dedektörlerinin Çalışma Mantığı?
Dedektörler radyo frekansı ile çalışan cihazlardır.
Üzerinde bulunan bobinler alıcı ve verici kısmını oluştururlar. Verici kısımda üretilen elektromanyetik dalga bir metale rastladığı zaman, metal üzerinde bir akım indüklenir (faraday akımları - girdap akımları).
Bu metal üzerinde indüklenen akım, bir manyetik dalga üreterek, dedektör üzerindeki alıcı bobin üzerinden akım geçmesini sağlar.
Elde edilen sinyal, bir yükselteç yardımıyla güçlendirerek ses sinyaline ve görüntülü olarak bildiririm verir.
Dedektör başlıkları üzerinde ki bobinlerin konumu iyi ayarlanmalıdır.
Metalin cinsi ve boyutuna göre manyetik alanda değişik algılamalar olabilir, metalin yüzeyi ne kadar büyükse bulma süresi kısalır.
Toprağın içindeki bazı mineraller, toprağın iletkenliğinin artmasına ve metallerin oksitlenip metallik özelliğinin azalmasına neden olabilir.
Doğalgaz, su boru hatları, elektrik kabloları dedektörü yanlış algılamaya yönlendirebilir.
Dedektör Türleri:
Düşük frekans ösilatörlü dedektör (Very Low Frequency)
En çok kullanılan dedektör tipidir. İki bobin vardır. Alıcı ve verici bobinleridir.
Darbe frekans dedektör (Pulse Induction)
Çoğunlukla hassas işlerde kullanılır.
Tek bobin vardır. Derinlik ölçüm aralığı geniştir. Tuzlu su, mineralli topraklarda kullanılır.
Metal Ayırımı:
VLF tipi çalışan dedektörler metal ayrımında en iyi yöntemdir.
Bu şekilde verici bobinden sabit manyetik alan gönderilir ve alıcı bobinden yansıyan sinyal bu alınır.
Alınan sinyalde bir faz değişimi varsa bu yakınlarda bir metal olduğu anlamına gelir. Her metalin kendine özel bir faz kayması vardır.
Dedektörlerde Kullanılan Teknolojiler Nelerdir?
Dedektörlerin üretimde en çok tercih edilen teknolojiler; Very Low Frequency (VLF), Pulse Induction (PI) ve Ground Peneterating Radar (GPR) teknoloileridir.
Kullanılan her teknolojinin kendine haz özellikler mevcuttur.
Dedektörlerin Derinliğini Etkileyen Faktörler Nelerdir?
Dedektörlerle ilgili olarak en merak edilen ve ilk sorulan soru Dedektörün derinliği ne kadardır sorusudur.
Bu soruya cevap vermek oldukça zordur. Dedektörlerin derinliğini etkileyen birçok neden vardır.
Ancak bunları en başında arazinin toprak (zemin) yapısı gelir.
Toprağın aşırı mineralli bir yapıda olması, dedektörlerin derinliğini olumlu veya olumsuz etkiler.
Ayrıca hedefin cinsi (altın, gümüş, bakır, demir vb.), toprağın altında kalış süresi, toprak altındaki duruş şekli, hava şartları, kullanılan arama başlığının büyüklüğü ve kullanıcı gibi birçok faktör dedektörlerin derinliğini ve performansını etkiler.
Dedektörlerin derinliği neye göre değişir?
Genelde kullanıcılarının dedektörlerde merak ettiği en önemli konu derinliktir!
Dedektörlerin derinliğini etkileyecek birçok faktör vardır.
Bunların en önemlisi arama yapılan arazideki mineral yapıdır.
Buna bağlı olarak; Hedefin duruş şekli, kalış süresi, cinsi (altın, demir, çelik, bakır, gümüş vb.), hava şartları ve kullanıcı faktörü dedektörün derinliğini etkileyecek başlıca unsurlardır.
Dedektörlerin çalşma prensipleri, frekansları, bobin özellikleri ve yazılımları da direkt olarak derinliği etkileyen diğer önemli unsurlardır.
Örneğin anakart ve analog kart kararlı (stabil) değil ve gürültüye açıksa bu ciddi bir sorundur.
Bu durum genellikle doğru ve uyumlu tasarlanmayan kartlarda görülmektedir.
Yanlış hesaplanan yada hatalı uyarlanan yazılımlara sahip kartlarda da görülür ki; bütün bunlar derinliğini ve çalışma rahatlığını doğrudan etkileyen olumsuz faktörlerdir.
Dedektörler uydudan takip edilebilir mi?
Cihazların uydu aracılığı ile takip edilmesi konusu teknik anlamda mümkün görünse de, üretici firmaların yasal olarak bu tür bir girişimde bulunması hukuken yasaktır.
Zaten takipten çok konum bildirme denilen bu teknolojide, yüzlerce hatta binlerce cihazı takip etmek için gerekli altyapının oluşturulması, çok yüksek maliyetler doğuracaktır.
Bu da fizibilite olarak hiç bir üretici firmaların üstleneceği bir durum değildir.
Yasal olarak herhangi bir şekilde bir kişinin takibi veya izlenmesi kanunen yasaktır.
Bireyin rızası olmaksızın benzer bir girişimde bulunacak her kimse kanun önünde suç işlemiş sayılmaktadır.
Oysa dedektör üretimi de satışı da yasaldır ve yasalar herkes için bağlayıcıdır.
Üretilmesine izin verilen ve satışından vergisi ödenen her mamulün devlet tarafından güvencesi vardır.
Bu güvence, tüketici haklarını kapsadığı gibi, insan haklarını da kapsamaktadır.
Bu sebep ile müşteriler için kaygı duyulacak hiçbir şeyin olmadığını ve kesinlikle müsterih olabileceklerini ifade edebiliriz.
Altın dedektörleri ve metal dedektörleri?
Altın dedekörleri genellikle her tür metalin yanı sıra özellikle altın bulabilmek amacını gütmektedirler.
Altın, özellikleri ve referansları bakımından, metal skalasında diğer metal cinsleri ile çok yakın şekilde konumlanmıştır.
Altın Dedekörleri özellikle bu referansa karşı yüksek hassasiyet gösterecek şekilde imal edilirler.
Altının doğal şartlarda bulunduğu yerler genellikle yüksek mineral içeren toprak ve arazilerdir.
Bu tür arazilerde kararlı şeklide çalışabilecek bir dedektör üretmek ise başlıca bir teknolojiyi ve üretim tecrübesini gerektirir.
Piyasada bulunan dedektörlerin birçoğu bu özelliğe sahip değildir.
Altın dedektörlerin en önemli özelliği, engelleyici diğer unsurları bertaraf ederek sadece altın ve diğer metallere konsantre olabilmesidir.
Yani taş veya kaya altında kalmış çok küçük bir altın cürufu bile toprak altından keşfedebilmektir.
Altın dedektörü toprak yapısında dengeleri bozabilecek yüksek mineral seviyelerine karşı kararlı davranacak, derinliğinden ve gücünden kayıp vermeyecek cihazlardır.
Bu da üstün bir teknoloji, ileri mühendislik ve yoğun bir tecrübeyle mümkün olabilecek çalışmaların ürünü olduğu anlamına gelir.
Sadece cihazın kendisi değil, bobinden kablosuna, konstrüksiyonundan tüm ince detaylarına kadar yüzlerce, binlerce deneme ve sonuç ilişkileri ile oluşturulmuş, üretimi gerçekleştirilmiş olacaktır.
Altın doğada genellikle yoğun mineralli topraklarda bulunmaktadır.
Bu tür topraklarda dengeli ve etkili çalışabilecek dedektör sayısı sanıldığından daha da azdır.
Her şeyden önce çok ileri bir teknoloji ve hassas ekipmanlar gerektirmektedir.
Altın dedektörünün en belirgin özelliği yoğun mineralli bir taşın altından 1 gramdan küçük altın parçacıklarını (cürufu) bulabilmesidir.
Bu özellik, diğer birçok dedektörün yapılış prensibinin dışındadır ve altın dedektörünü diğer tüm detektörlerden ayıran başlıca özelliktir.
Bu özelliklere haiz bir dedektörü üretmek başlıca çok güçlü bir AR-GE ve Mühendislik gerektirdiğinden, buna sahip firmalar diğer birçok sıradan firma ile keskin şekilde ayrışırlar.
Mineralli topraklarda metal etkisi çok yoğundur.
Bu etkilerin içinden sadece altın olanını kaçırmadan yakalamak ve ayırmak sanıldığından da zordur.
Bu tür dedektörlerin teknolojileri neredeyse tamamen farklıdır.
Altın, özdirenci ve birim uzunluğuna düşen endüktansı itibarı ile çevrede bulunan diğer metal ve manyetik özellikli hedeflerden bir ölçüde farklı değerlere, başka bir ifade ile farklı zaman sabitlerine sahiptir.
Benzer şekilde altının bulunduğu zeminler de bu özellikleri itibarı ile ortalama zeminlere göre farklılık gösterirler.
Tipik bir define dedektörü veya tek para dedektörü ortalama bir arazide geniş bir hedef çeşitliliğine eşit duyarlı olacak şekilde tasarlanmıştır.
Buna karşılık altın dedektörleri hedeflendikleri zemin ve bu zeminlerdeki olası diğer impüriteler ile altın ayrımını mükemmel yapabilecek nitelikte optimizasyona sahiptir.
Altın dedektörleri bu dengeyi sağlamak üzere; yöntem, teknoloji, detaylı hesaplar ve bilgi birikimi ile geliştirilmiş bu amaca odaklanmış cihazlardır.
Dedektörün bu şekilde tasarlanmış olması altının bulunduğu arazide o dedektör tarafından algılanıp algılanamaması arasındaki farkı belirler.
Örneğin; Bir define dedektörünün hedefi genellikle büyük objelerdir.
Metal ayrımı olan dedektörlerde bir objelerin çelik, demir, bakır, altın veya değersiz bir maden olduğunu anlamak mümkün olabilmektedir.
Hedef alınan cisim büyük olduğundan algılaması daha kolay ya da daha derinden mümkün olabilmektedir.
Yeryüzünde insanlık tarihine göz atıldığında definelerin insanların yaşadığı topraklarda, altının ise genellikle çorak, el değmemiş, taşlık ve mineralli arazilerde olduğu gözlenmektedir.
Bu sebep ile bahsedilen dedektörlerin kullanım alanları ve bölgeleri belirgin şekilde ayrılmaktadır.
Altın dedektör fiyatları farklı mıdır?
Çok küçük altın parçacıklarını (cürufları) yoğun mineralli taş ve toprak yapısının altından dahi yakalayabilecek hassasiyette ve yetenekte olan ALTIN DEDEKTÖRÜ’nü üretebilmek için çok uzun süreçli bir AR-GE yatırımı gerekmektedir.
Hassas parçaların bir araya getirilip en uygun çalışacak şekilde dizayn edilebilmesi için gerekli alt yapı yatırımları, ileri teknoloji ekipmanları ve bunların getirdiği ek maliyetler, bu tür bir dedektörün satış fiyatını doğrudan etkileyen faktörlerdir.
Bu süreci doğru yönlendirmek, üretimde tüm özel koşulları tam ve eksiksiz yerine getirebilmek ve her şeyden de önemlisi bunu sürdürülebilir kılmak ek maliyetler doğurmaktadır.
Ancak bu tür dedektörlere olan taleplerin fazlalığı, sürüm satışların yoğunluğu ve firmalar arasında yaşanan rekabet, fiyatları piyasa şartlarında en az kar marj sınırına doğru çekmektedir.
Bu sebep ile ALTIN DEDEKTÖRLERİ ulaşılmaz değillerdir ve uygun fiyatlara temin edilebilir.
Dedektör fiyatları ve güncel durum?
Dedektör fiyatları tür, özellik ve marka değerlerine göre değişiklik göstermektedir.
Kullanım alanlarına göre değişiklik gösteren çok çeşitli dedektörler mevcuttur.
Bunları başlıca Define, Altın, Güvenlik, Endüstriyel, Teknik, Askeri ve Balistik olarak özetleyebiliriz.
Bu başlıca kategoriler de kendi içlerinde ayrışmaktadır. Kısaca aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;
- Define : Maden, Para, Görüntülü
- Altın : Cüruf
- Tek Para : Madeni para, altın, gümüş, bronz sikke
- Güvenlik : Kapı Dedektörleri, Üst Arama Dedektörleri, X-Ray Görüntüleme Sistemleri, Araç altı görüntüleme sistemleri.
- Endüstriyel : Gıda, Tekstil, Plastik sanayilerinde kullanılan dedektörler.
- Teknik : İnşaat, Yol, Yapı, Su kaçağı, kablo-boru ve menhol kapak tespitlerinde kullanılan dedektörler.
- Askeri-Balistik : Mayın ve bomba arama, suç unsurları, mermi ve kovan tespitleri için kullanılan dedektörler.
Özetle; 4500 TL’den başlayan hobi amaçlı basit dedektörlerden 700,000 TL’ye varan fiyatlarda yeraltı görüntüleme radarları bulunmaktadır.
Define cihazları ve dedektörler aynı mıdır?
Daha önce de değindiğimiz gibi bir çok farklı tip ve türde dedektörler mevcuttur.
Define cihazları da "dedektör” olarak adlandırılan genel kavrama dahildir.
Ancak define cihazları sadece metale karşı duyarlı olup hedefi bulmada önemli bir rol oynamakla kalmıyor, aynı zamanda bazı üst segment Define Cihazları "boşluk” denen yer yapısı değişiklikleri de fark edebilecek özelliklere sahiptirler.
Bu da bu tür cihazları çok özel kılmaktadır.
Bir define ararken yer yapısındaki değişimleri gözlemleyebilmek, dehliz, çukur, kuyu hatta yer altında kalmış bir oda ya da kulübe, tünel, yer altı derelerini fark edebilmesi ve kullanıcısının bilgisine rapor halinde sunabilmesi bu tür cihazları eşsiz bir dedektör yapmaktadır.
Bunların yanı sıra Tek Para ve Hobi Dedektörleri kategorisinde farklı yapılı dedektörler de mevcuttur.
Bunlar yeni başlayan ve orta seviyedeki dedektörcülerin taleplerine hızlı ve daha uygun cevap verebilmek, aramalarda yüzeysel ve orta derinliklerdeki deneyimleri elde etmek amacını gütmektedirler.
Tek Para ve Hobi dedektörü kategorisinde bulunan cihazlar ile bir bir Define Dedektörünü kıyaslamak doğru bir yaklaşım olmaz. Her dedektörün kendi segmentinde üstün yanları vardır. Kullanıcı ihtiyacını iyi belirlemeli ve kendisine konu ile ilgili destek verecek kişi ya da firmayı doğru seçebilmelidir.
Metal Dedektör Üreticileri ve Güncel Modelleri Hakkında Bilgiler.
Nokta Metal Dedektörü
Kurulduğu 2001 yılından itibaren metal dedektör sektöründe birikimi ve tecrübesiyle sürekli büyümeye ve gelişmeye odaklı bir vizyon benimsemiş, günümüzde saygın ve tüm dünyada tanınan teknoloji üreticisi bir firmadır.
Bünyesinde bulunan Ar-Ge Departmanı, uzman mühendis kadrosu ve eğitimli idari/teknik personeli ile sürekli yeni araştırma ve iyileştirme çalışmaları yaparak, müşterisinin beklentilerine kusursuz hizmet anlayışı ile yaklaşmaktadır. İleri Mühendislik geleneği doğrultusunda dünya normlarındaki standartların gerektirdiği tüm teknolojik alt yapı, patent, kalite ve güvenlik tescillerine sahiptir.
Temel uzmanlık sahası Metal Dedektörü olan Nokta Dedektör’ün ürün yelpazesinde El Dedektörü, Üst Arama Dedektörü, Altın Dedektörü, Tek Para Dedektörü, Define Dedektörü, Derin Arama Dedektörü, Maden Arama Dedektörü, Askeri Dedektör, Balistik Dedektör, Teknik Dedektör, Endüstriyel ve Güvenlik Dedektörü ve bireysel ya da kurumsal, birçok farklı amaç için kullanılabilen ürünler mevcuttur.
Metal dedektörleri alanında teknolojinin elverdiği en üst düzeydeki ürün ve hizmetleri yurtiçi ile sınırlı kalmayan Nokta Dedektör, 150’den fazla çalışanı ile tüm kıtalarda 100’den fazla ülkeye dedektör ihracatı yapan global bir dünya dedektör markası olmuştur.
Satışı Devam Eden Nokta Metal Dedektör Modelleri:
- Invenio Pro
- Invenio
- Deephunter 3D
- Jeosonar 3D Çift Sistem
- Simplex+
- Impact
- Gold Kruzer
- PulseDive 2'si 1 Arada Set
- PulseDive Pointer
- Nokta Pointer
Garrett Metal Dedektörleri (Garrett Metal Detectors)
Charles Garrett ve Eleanor Garrett ilk olarak 1964'te Garrett Metal Dedektörleri markası ile satışa başlamıştır. Amaç her zaman en iyi metal dedektörlerini en makul ve uygun fiyat ile kullanıcılara sunmaktı. O zamandan beri, Garrett markası kullanıcılar için bir numaralı tercih olmuştur. Garrett markası, metal algılamanın ötesine geçti ve müşteri memnuniyeti anlamı taşımaya başladı. Garrett Metal Dedektörleri kullanan müşterilerin sadakati başarı kaynağını oluşturdu.
Yıllar içinde şunu anlaşıldı ki hiçbir fiyat avantajı programı veya yapılan promosyonlar mutlu bir Garrett kullanıcısından daha etkili bir reklam olmadığıydı.
Garrett Dedektör’ün 21. yüzyılda hedefi daha iyi teknoloji ve daha iyi bilgi ile yeni jenerasyonlara hobi ve güvenlik amaçlı dedektörler üretmeye davam etmek olmuştur.
Satışı Devam Eden Garrett Metal Dedektör Modelleri:
- Garrett ACE APEX Dedektör
- Garrett AT Gold Metal Dedektör
- Garrett AT Pro Metal Dedektör
- Garrett ACE 400i Metal Dedektör
- Garrett ACE 300i Metal Dedektör
- Garrett ACE™ 200i Metal Dedektör
- Garrett ATX Metal Dedektör
- Garrett Sea Hunter Mark II Metal Dedektör
- Garrett Pro- Pointer AT
- Garrett Pro- Pointer II
Minelab Metal Dedektörleri (Minelab Detectors)
Minelab Dedektör 1985 yılında ilk olarak Goldseekers 15000 modeli ile piyasaya çıktı.
Minelab, altın dedektörleri, mayın dedektörleri ve güvenlik teknolojileri konusunda dünya lideridir. Minelab; mayın temizleme, askeri ihtiyaçlar ve üst arama dedektörleri konularında dünyanın en büyük üreticisidir.
Minelab, son 30 yılda kullanıcılarına daha yenilikçi ve pratik teknolojiler sunmuştur ve
Metal tespit konusunda mükemmellik seviyelerine ulaşmıştır.
Minelab'ın teknolojik yenilikleri; Fizikçi Bruce Candy önderliğinde Avustralya, Avrupa, Orta Doğu'da imalat, dağıtım ve müşteri hizmetleri operasyonlarıyla Doğu, Asya ve Amerika'da, müşteri hizmetleri ile her zaman Minelab kullanıcılarının yanında olmuştur.
Minelab Dedektör’ün dünya geneline yayılmış yetkili bayi ağı sayesinde müşterilerine en güncel ve doğru bilgiyi aktarır.
Minelab, 2008 yılında Codan Şirketler Grubu'na dahil oldu. Codan Limited, yüksek frekanslı radyo pazarında uluslararası liderdir. Minelab, 2015 yılında Dubai bölgesel ofisini açtı.
Minelab'de, dünyanın en iyi metal dedektörlerini üreterek kullanıcıların altın bulma şansını arttırıyor.
Satışı Devam Eden Minelab Metal Dedektör Modelleri:
Minelab GPZ 7000
Minelab GPX 5000
Minelab GPX 4500
Minelab SDC 2300
Minelab CTX 3030
Minelab Excalibur II
Minelab E-Trac
Minelab Safari
Minelab Eureka Gold
Minelab X-Terra 705 Gold Pack
Minelab X-Terra 705
Minelab X-Terra 505
Minelab X-Terra 305
Minelab Go-Find 66
Minelab Go-Find 44
Minelab Go-Find 22
Minelab Vanquish 340
Minelab Vanquish 440
Minelab Vanquish 540
Minelab Vanquish 540 Pro
White’s Metal Dedektörleri (White's Electronics)
1950’de Amerikalı bir aile tarafından radyoaktif element arayanlara hizmet etmek için kurmuştu.
1958'de ABD hükümeti artık uranyum satın almayacağını açıkladı ve bu sayede firma bu zamana kadar ürettiği Geiger sayaçlarını bırakarak metal dedektörleri üretmeye başladı.
Firma, Ken ve Mary White tarafından yönetiliyor.
Ken, babasının en üst düzey metal dedektörleri yaratma mirasını devam ettiriyor.
Satışı Devam Eden White’s Metal Dedektör Modeller:
MX Sport
White’s Spectra V3I
White’s Spectra VX3
White’s Gmt
White’s TreasurePro
White’s TreasureMaster
White’s CoinMaster
White’s MXT All Pro
White’s MX5
White’s TDI™ SL
White’s Surfmaster PI Dual Field
White’s BullEye TRX PinPointer – Color
White’s BullEye TRX PinPointer
White’s Spectra – Scan HandHeld
White’s BullEye II PinPointer
White’s TM 808
White’s PCL 600
Fisher Metal Dedektör (Fisher Research Labs)
Fisher Research Labs 1931 yılında dünyaca ünlü mühendis Dr. Gerhard R. Fisher tarafından kuruldu. İlk Metal dedektörü için ilk patent alan mucittir.
Dünyanın en eski metal Dedektör üreticisidir. Dr. Fisher, Amerika Dresden Üniversitesi'nde elektronik eğitimi alan Alman bir göçmendir.
İlk olarak sağlam, kullanımı kolay bir metal detektörü olan "Metallascope (M-Scope)’ü üretti.
Metal dedektörü talebi karşılamak için 1936'da Fisher Labs, Palo Alto'daki Emerson St 745'deki küçük bir binaya taşındı. Jeologlar cevherin yerlerini bulmak için onun ürettiği dedektörleri kullanırlardı, bu cihaz sayesinde hazine avcıları hazine, firmalar ise gömülü boruları tespit etti, kereste fabrikaları kesilmiş kütüklerin içindeki metalleri (çivileri) tespit etti.
Fisher'ın patent haklarının dolmasıyla, çok sayıda rakip benzer algılama (dedektör) ekipmanları üretmeye başladı. Yeni metal dedektörleri tasarımı yapan Fisher Labs sayesinde sektör yeni bir algılama dönemine girdi. Yıllar boyunca Fisher bu şekilde ürünler tasarladı ve üretti. 1961'de Fisher Labs tekrar Calmont'daki Belmont'daki daha büyük bir üretim tesisine taşındı. Fisher, 1967'de emekli oldu, adı ve eseri elektronik tarihinde silinmez bir iz bıraktı. Şirket büyümeye devam etti ve 1974'te Fisher Research Labs, Los Banos, California'ya taşındı, burada First Texas Holdings Corporation tarafından satın alındığı 2006 yılına kadar ikamet etmiştir.
Bugün endüstrinin en iyi ergonomisine sahip dedektörleri üreten Fisher'ın geniş ürün yelpazesinde, en teknolojik ve ayrımlı metal dedektörleri bulunmaktadır.
Satışı Devam Eden Fisher Metal Dedektör Modeller:
Fisher F44 Metal Detector
Fisher F22 Metal Detector
Fisher F11 Metal Detector
Fisher F2 Metal Detector
Fisher F4 Metal Detector
Fisher F5 Metal Detector
Fisher F19 Ltd Metal Detector
Fisher F70 Metal Detector
Fisher F75 Metal Detector
Fisher Gold Bug Metal Detector
Fisher Gold Bug-2 Metal Detector
Fisher Starter Gold Prospecting Kit
Fisher Deluxe Gold Prospecting Kit
Fisher Hardrock Gold Prospecting Kit
Fisher CZ-21 Multi-Frequency Underwater Metal Detector
Fisher 1280-X VLF Underwater Metal Detector
Teknetics Metal Dedektörler (Teknetics Metal Detectors)
Teknetics, 1983 yılında kuruldu ve 1989 yılında Metal Dedektörlerinin First Texas ailesinin bir parçası oldu.
Teknetics markası daima çağın en iyi performansıyla çalışan ürünlerini üretti.
Modern kullanıcı arayüzleri sayesinde, çok daha kolay öğrenmeyi ve arazide yüksek performanslı bir şekilde kullanmayı sağladı.
Satışı Devam Eden Teknetics Metal Dedektör Modeller:
Teknetics T2 Classic
Teknetics T2 Ltd
Teknetics G2
Teknetics G2+
Teknetics Omega 8000
Teknetics Gamma 6000
Teknetics Delta 4000
Teknetics Alpha 2000
Teknetics® Digitek
Teknetics® Eurotek®
Teknetics® EurotekPro®
Lorenz Metal Dedektörü (Lorenz Metal Detectors)
Lorenz Algılama Sistemlerinde yıllardır Dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimize en iyi dedektörleri sunmak için Almanya’da üretim yapmaktadır.
Lorenz Dedektörleri, daha önce test edilmiş ve başarıları kanıtlanmış Pulse İndüksiyon (Pulse Induction system) teknolojisini temel alır.
Profesyonel ve amatör kullanıcılar yardımı ile ürünler geliştirilmiştir.
Endüstriyel metal dedektörleri alanında Lorenz Dedektör Sistemleri farklı yeni ürünler sunuyor
Satışı Devam Eden Lorenz Metal Dedektör Modeller:
Lorenz DeepMax Z1
OKM Metal Dedektörü (OKM Metal Detectors)
OKM Ortungstechnik GmbH, 2002 yılında kurulmuş ve günümüz pazarında jeofiziksel ölçüm cihazlarının önde gelen üreticisidir.
OKM Dedektör, sadece mevcut ve kurulu teknolojiler üzerinde çalışan elektronik teknisyenleri ile değil, gizli nesneleri (defineleri) keşfetmek için yeni teknikler arayan özel ve eğitimli mühendislerle çalışmaktadır.
Metal dedektörlerimiz ve zemin tarayıcılarımız, tüm gereksinimlerin karşılamak üzere kompakt olarak geliştirilmektedir.
Böylece kanıtlanmış ve test edilmiş sensör teknolojisi, zorlu ortam koşullarına uyarlanmıştır. Ayrıca OKM, en kısa sürede yüksek çözünürlüklü yeraltı taramaları yapmak için kullanılan başarılı Multi Sensor Technology'yi geliştirmiştir.
Kaliteli ölçüm cihazlarımız dünyanın dört bir yanındaki arkeolog ve hazine avcıları tarafından başarıyla kullanılmaktadır.
Satışı Devam Eden OKM Metal Dedektör Modelleri:
Okm eXp 6000 - Wireless Gold and Treasure Detector with video eye glasses
Okm GeoSeeker - Water Finder and Cavity Detector
Okm eXp 4500 - Gold and Treasure Detector
Okm Rover Gold - Gold Detector for Prospectors
Okm Gepard GPR - Ground Penetrating Radar
Okm Black Hawk - Gold and Metal Detector
Okm eXp 5000 – 3D metal detector with video eye-wear
Okm Rover UC - Undercover Metal Detector
Okm Future I- 160
Okm Bionic X4 - Long Range Gold Detector
Okm Evolution - 3D metal detector and ground scanner for first-time users
Okm Rover C II / New Edition
Okm Tomb and Grave Detector
Okm Rover C / New Edition - Multi Purpose 3D Metal Detector
Okm Bionic 01 - Long Range Gold Detector
Okm FS-Thermoscan
Okm Earth Imager – 3D Metal Detectors
Okm 3D Metal Detecting Software
Okm Long Range Gold Detectors
Okm Geoelectrical Detectors
XP Metal Dedektörleri (XP Metal Detectors)
XP Dedektör; 1998 yılından beri Fransa’da yüksek performanslı ve kaliteli metal dedektör ürünleri geliştiriyor ve üretiyor.
Uzman ve deneyimli dedektör ekibiyle birlikte müşterilerin tüm beklentileri karşılayacak çeşitli metal dedektörleri tasarlanmakdadır. XP metal dedektörlerinin en önemli özelliği; performans, güç, ayrım ve ergonomidir. XP Deus, kullanıcı dostu bir tasarıma sahip ve en iyi performansı sunan bir metal dedektör modelidir.
XP Metal Dedektörünün üretmiş olduğu Deus modeli; derinlik, hız, hafiflik ve tamamen kablosuz özellikleri ile sektöre yeni bir boyut kazandırmıştır.
Satışı Devam Eden XP Metal Dedektör Modelleri:
XP DEUS Detector
XP ORX
Gold Maxx Power Detector
G-Maxx 2 Detector
Adventis 2 Detector
KTS Elektronik (KTS-Electronic GmbH & Co.)
KTS Elektronik Şirketi, yirmi yılı aşkın süredir GPA (Ground Penetrating Radar) ve PI (Pulse İndüksiyon) teknolojilerini geliştirerek, profesyonel altın dedektörleri ve metal dedektörlerinin üretilmesinde pazarın liderleri arasında yer almaktadır.
KTS-Electronic GmbH & Co. yıllarca devam eden ürün geliştirme, kazanılan tecrübeler ve kapsamlı testler neticesinde KTS ürünleri uzun süreli dayanıklılığına sahiptirler.
KTS Elektronik kullanıcıları ve profesyonel altın madencilik şirketleri KTS dedektörlerini ve 3D zemin (toprak altı) tarayıcılarını yıllarca başarılı bir şekilde kullanmaktadırlar. KTS Elektronik müşterilerine hemen hemen her yerde kullanabilecekleri yüksek performanslı dedektörlerini sunuyor.
Satışı Devam Eden KTS Elektronik Modelleri:
GPA 3000
GPA 1000
GPA 500
GOLD SCAN II
PULSE AR III
Tero Vido (Tero Vido UG (LLC))
Ormanları dolaşmak, bilinmeyen bölgelere ilerlemek, gizli hazineleri (defineleri) aramak ve tespit etmeyi kim istemez ki.
Bu hayal bizi, bizim gibi genç ve iddialı mühendisler ekibiyle bunu başaracağımızı düşündük ve yola baş koyduk.
Bu hayali doğru ekipmanı bulmamız sayesinde gerçekleştireceğimizi biliyorduk.
Piyasadaki tüm mevcut dedektörler hantal, kullanımı zor ve işlevsel değildi.
Bu da bize kendi yeraltı dedektörlerimizi geliştirmeye başlamamız fikrine yol açtı ve yeni nesil 3 Boyutlu yeraltı dedektörleri tasarladık.
Cihazımız kullanımı kolay, sağlam ve küçük tasarıma sahip, yalnızca bir tablet ve özel yazılımı sayesinde çalıştırdık ve oldukça iyi sonuçlar aldık. Bu yeni cihaz sayesinde metalik nesneleri, tünelleri ve boşlukları, boruları, kabloları ve diğer derin gömülü anomalileri tespit etmeyi başardık.
Sadece Define Avcıları için değil, aynı zamanda profesyonel arkeologlar, mühendisler ve her kim yer altında gizlenmiş bir şey arıyorsa herkese hitap eden bir ürün geliştirdik.
Tero Vido UG (LLC), Almanya'nın kurulmuştur.
Amacımız, jeofizik ölçüm radarları araştırma, geliştirme, üretme, en iyi ve uygun cihazı tespit ederek sizlere yardımcı olmak ve özel çözümler sunmak.
Satışı Devam Eden Tero Vido Modelleri:
Tero Vido Pro Version
Tero Vido Basic Plus Version
Tero Vido Basic Version
Tero Vido Expander
Quest (Deteknix) Metal Dedektör (Quest Metal Detectors)
Quest şirketi sizin gibi, defineler, tarihi eserler, bozuk paralar ve diğer değerli eşyaları arayan bir dedektör kullanıcısı tarafından kuruldu.
Quest, güvenlik ve hobi pazarları için metal dedektörleri üretmeye başladı.
Quest Metal Dedektör ve aksesuarları, yalnızca ileri teknolojiye sahip değil, aynı zamanda oldukça da kaliteli ve sağlam ürünlerdir.
Quest Metal Dedektörleri ve aksesuarları ister karada ister suda define avcılarının hep yanında olmuştur.
Satışı Devam Eden Quest Metal Dedektör Modelleri:
Quest Pro™
Quest Q60
Quest Q40
Quest Q40 Pro
Quest Q30
Quest Q30+
Quest Q20
Quest X10
Quest X5
Scuba Tector Pro
Scuba Tector
Huntmate Pointer
C.SCOPE International Ltd.
Sektörün öncü üreticilerinden ve 40 yıldır metal dedektörleri tasarlayan ve halen İngiltere’de üretim gerçekleştiren kaliteyi ve güveni devam ettiren profesyonel bir şirkettir.
Satışı Devam Eden C.SCOPE Metal Dedektör Modelleri:
EVO 6000
CS1220XD,
CS3MXiPRO,
CS4MXi,
CS6MXi,
CS990XD,
CS4Pi,
CS770XD,
CS440XD,
CS1220XD,
CS1MX,
CS2MX
TreasureHunter3D
TreasureHunter3D ürünlerini Amerika, Avrupa ve Rusya’dan birkaç profesyonel mühendisin uzun yıllarca Ar-Ge çalışmaları neticesinde çıkmıştır.
TreasureHunter3D amacı; herkesin kolaylıkla kullanabileceği şekilde tasarlanmış ve getirilmiş yüksek teknoloji içeren ürünleri oldukça makul ve uygun fiyata sunmak.
Profesyonel ve amatör define avcılarına, metal dedektör meraklılarına ve arkeologlara hitap eden ürünleri Çin ve Honkong‘da üretmektedir.
Satışı Devam Eden TreasureHunter3DModelleri:
GoldenEye Plus
GoldenEye
TreasureHunter
TreasureLight
Conrad Metal Dedektörleri (Conrad Metal Detectors)
1979 yılından beri İstanbul’da elektronik sektöründe hizmet vermektedir.
2001 yılı itibari ile metal dedektörleri alanında servis, yedek parça ve onarım olarak faaliyetine devam etmiştir. İlerleyen yıllarda Conrad