HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Dedektör Nedir? Çeşitleri ve Teknoljileri

30-06-2020 13:27
Dedektör Nedir? Çeşitleri ve Teknoljileri

 Dedektör, gönderdiği sinyaller ile birlikte metal tespitinde kullanılan elektronik bir cihazdır. Dedektörler, yer altında saklı olan, görünür durumda olmayan metallerin bulunmasına yardımcı araçlardır.

 

Dedektör Çeşitleri

Dedektörler VLF ( Very Low Frequency ) ve Pulse İndüksiyon ( PI ) olmak üzere iki farklı çalışma teknolojisine sahiptir. Şimdi bu çalışma teknolojilerine bir göz atalım.

VFLEX TEKNOLOJİSİ

VFLEX, geleneksel tek frekanslı (VLF) metal dedektör teknolojisini geliştirmek için son teknoloji ürünü dijital elektronik ve sinyal işleme teknolojilerini kullanır.

VFLEX mükemmel sinüs dalgası iletimi, bobin içi sinyal güçlendirici ve bobin seçilebilir iletim frekansları ile daha yüksek algılama performansı sağlar.

 


Dünyanın İlk Tamamen Dijital Metal Dedektörleri

VFLEX, biri kontrol kutusunun içinde ve diğeri bobinin içinde olmak üzere iki mikro denetleyici (minyatür bilgisayarlar) ekleyerek geleneksel tek frekanslı metal algılama teknolojisini dönüştürür.

Dedektör her başlatıldığında, mikro denetleyiciler dijital veri bağlantısı üzerinden iletişim kurar.

Bobin mikro denetleyicisi bobinin konfigürasyonunu, boyutunu ve kesin frekansını iletir, böylece kontrol kutusu mükemmel şekilde eşleşen bir iletim sinyali üretebilir.

Bu, bozulmayı önemli ölçüde azaltır ve Hedef Kimliği doğruluğunu artırır.

 

MÜKEMMEL SİNÜS DALGA (SINE WAVE) İLETİMİ

VFLEX teknolojisi, yüksek kaliteli dijital müzik çalarlarda bulunan ve bozulmadan üretilen aynı teknolojiyi kullanarak mükemmel bir yüksek kaliteli sinüs dalgası üretir ve iletir.

Bozulmanın giderilmesi, bobinden iletilen gücü maksimuma çıkarır, böylece algılama derinliğini ve hassasiyetini artırır.

Bu aynı zamanda Hedef Kimliği doğruluğunun artırılmasına ve hem yer hem de çevresel gürültüye karşı daha fazla bağışıklığa neden olur.

 

ARAMA BAŞLIK SEÇİMİ – İLETİM FREKANSLARI

Bobini değiştirerek dedektörün frekansını değiştirebilir, çok çeşitli hedef türleri ve koşulları için hassasiyeti ve derinliği en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

VFLEX teknolojisi ise üç ayrı seçenek sunar: 3 kHz, 7,5 kHz ve 18,75 kHz.

CONCENTRIC (KONSANTRİK) 3kHz - Düşük frekans; Gümüş, bakır, büyük altın yüzükler ve kalıntılar gibi derin, büyük ve/veya yüksek iletken hedefler için

DOUBLE D/CONCENTRIC - (DD / KONSANTRİK) 7.5kHz - Orta frekans; tüm hedef boyutlar için iyi hassasiyet ve algılama derinliği

DOUBLE D/CONCENTRIC ÇİFT D / KONSANTRİK 18.75kHz - Yüksek frekans; mücevherler, ince zincirler ve gram altı altın külçeleri için çok hassastır ve idealdir

 

GENİŞ BANT SPEKTRUMU (BBS)

BBS (Geniş Bant Spektrumu), geniş bir hedef yelpazesi için önemli algılama derinliği, yüksek hassasiyet ve doğru ayrımcılık sağlamak için geniş bir çoklu frekans bandını aynı anda iletir, alır ve analiz eder.

Bu geniş frekans bandı, dedektörün elektronik bileşenlerine tek bir frekans teknolojisinde mümkün olandan daha fazla bilgi sağlar.

Dedektör, bu frekansların gelişmiş sinyal işlemesini gerçekleştirerek gelişmiş hedef tanımlama doğruluğu ve daha fazla derinlik sağlar.

Bu işlem ayrıca tuzlu su plajları gibi sert ve değişken koşullarda bile zemin minerallerinden gelen yanlış sinyalleri önemli ölçüde azaltır.

 

ARAMA BAŞLIK (BOBİN) İÇİ SİNYAL GÜÇLENDİRİCİ

RCB (Alma Bobini Yükseltme) devresi, sinyallerin alındığı arama bobininin içindeki küçük ve derin hedeflerden zayıf hedef sinyallerini büyük ölçüde artırır.

Bunun, kontrol kutusundaki standart amplifikasyon tekniklerine göre üç ana avantajı vardır.

Yanlış sinyalleri azaltarak elektriksel gürültüye karşı daha fazla bağışıklık

Kablo aracılığıyla sinyal gücü ve zayıf hedefler kaybı olmaz

Geliştirilmiş algılama derinliği ve hassasiyeti

 

ÇOK KANALLI SİNYAL (MULTİ CHANNEL SIGNAL) DÖNÜŞÜMÜ

BBS, multipleksleme (MUX) adı verilen bir teknikle çoklu sinyal kanallarını analiz eder. Bu sinyaller bir dijital referansla (Vref. Ve DAC) karşılaştırılır.

Sonuç, dedektörün mikrodenetleyicisi (MCU) tarafından tanımlanabilen yüksek çözünürlüklü doğru hedef sinyalleridir.

Bu analogdan dijitale dönüştürme tekniği, BBS'nin zemin sinyallerini hedef sinyallerden ayırmasını sağlayarak zor koşullarda büyük derinlik ve kararlılık sağlar.

 

TAM BANT SPEKTRUMU (FBS)

FBS (Full Band Spectrum) aynı anda birden fazla frekanstan oluşan tam bir bandı iletir, alır ve analiz eder.

Bu, dedektörün elektronik bileşenlerine tek bir frekans veya BBS teknolojisi ile mümkün olandan daha fazla bilgi sağlar. Bunun bir dizi avantajı vardır:

Çok çeşitli hedef türleri ve boyutları için yüksek hassasiyet, bu nedenle zemini yalnızca bir kez örtmeniz gerekir.

Otomatik hassasiyet ve zemin telafisi, böylece tuzlu su plajları da dahil olmak üzere mineralli zeminde bile maksimum derinlik elde edilir.

Maksimum algılama derinliği ve yüksek çözünürlüklü hedef tanımlama için hedef sinyalleri toprak sinyallerinden tam olarak ayırmak için son derece hassas çok kanallı sinyal dönüşümü.

Smartfind iki boyutlu ayrımcılık yaparak maksimum hedef bilgisi verir, böylece hedefler hem demir hem de iletken özelliklerle aynı anda ayırt edilebilir

Dedektör Fiyatları 

Dedektör fiyatları dedektörlerin marka ve modellerine, özelliklerine göre değişkenlik gösterebilmektedir. 

HER YER TARAMA ESNASINDA (SÜPÜRMEDE) HER HEDEF TÜRÜNÜ VE BOYUTUNU BULUN

Genel olarak, yüksek iletim frekansları küçük hedeflere daha duyarlıdır ve düşük iletim frekansları büyük derin hedeflere daha fazla derinlik verir.

FBS aynı anda 1.5 kHz'den 100 kHz'e kadar çok sayıda frekanstan oluşan tam bir bandı iletir ve analiz eder ve bu nedenle aynı anda hem çok küçük hem de büyük derin hedeflere duyarlıdır.

Bu, zemini yalnızca bir kez örtmeniz gerektiği ve herhangi değerli bir hazineyi geride bırakmadığınızdan emin olabileceğiniz anlamına gelir.

 

MAKSİMUM DERİNLİK İÇİN OTOMATİK HASSASİYET VE TOPRAK AYARI

Bobini hedefleri ararken süpürdüğünüzde, Otomatik Hassasiyet ve Toprak Telafisi toprak mineralizasyonundaki değişiklikler için tüm frekans bandını izler.

Zemin mineralizasyon seviyesi her değiştiğinde, hassasiyet maksimum derinliği korumak için otomatik olarak ayarlanır.

Toprak telafisi devresi, hızlı değişen zemin mineralizasyon seviyelerinden kaynaklanan yanlış sinyalleri kaldırır.

Bu gelişmiş özelliklerin her ikisi de, maksimum algılama derinliği ve hassasiyetini korumak için birlikte çalışır ve hedefleri dinlemeye konsantre olmanızı sağlar.

 

SON DERECE HASSAH ÇOK KANALLI SİNYAL DÖNÜŞTÜRME

FBS, arama bobini tarafından alınan analog sinyalleri sayısallaştırmak için çok kanallı Sigma-Delta analog-dijital dönüştürücü teknolojisini kullanır.

Dijital bir referans (1 bit DAC) kullanan bu ultra hızlı işleme, mikro denetleyiciye (MCU) zemin koşulları ve hedefler hakkında ayrıntılı bilgi sağlar.

Bu, FBS'ye maksimum algılama derinliği için hedef sinyallerini toprak sinyallerinden tam olarak ayırma yeteneği verir.

Ayrıca Smartfind'e hedefleri doğru bir şekilde çizmek için gerekli yüksek çözünürlüklü hedef verilerini sağlar.

 

ÇOK DÖNEM ALGILAMA (MPS)

MPS (Çok Zamanlı Algılama), Minelab’ın farklı zaman aralıklarında darbeler ileten gelişmiş Darbe İndüksiyon (PI) teknolojisidir.

MPS ayrıca, hedef sinyallerin ve toprak sinyallerinin ayrılmasına izin veren çoklu zaman aralıklarında alma sinyalini örnekler.

Bu, hem küçük hem de derin altınlara karşı hassasken toprak sinyalini en yüksek mineralize zeminden bile etkili bir şekilde kaldırır.

Bu, aşırı mineralize zeminde üstün derinlik sağlar.

 

 



ÇİFT GERİLİM TEKNOLOJİSİ (DVT)

DVT (Çift Voltaj Teknolojisi), Minelab'ın MPS'yi daha da geliştirmek için iki voltaj seviyesine sahip darbeler kullanan gelişmiş Darbe İndüksiyon teknolojisidir.

İki voltaj seviyesi, toprağa iletilen güç miktarını arttırmak için MPS tarafından iletilen farklı zaman periyodu darbeleriyle birlikte çalışır.

DVT ayrıca daha fazla topraklama sinyalinin çıkarılmasına izin vererek algılama derinliğini ve hassasiyetini daha da artırır.

Bu, aşırı mineralize zeminde nihai derinliğe ulaşır.

 


 

AKILLI ELEKTRONİK ZAMANLAMA HİZALAMASI

SETA (Akıllı Elektronik Zamanlama Hizalama), bireysel Zamanlamaların özelliklerini, dünyanın manyetik alanı gibi çevredeki elektromanyetik ortamdan sürekli ölçümlerle eşleştirmenin oldukça karmaşık bir yöntemidir.

Bu, gürültü sinyallerinin tamamen kaldırılmasıyla gelişmiş dedektör performansının avantajını sağlar.

Tüm Zamanlamalardaki hassasiyet artar, bu nedenle SETA diğer metal dedektör teknolojilerinden daha fazla altın bulunmasına izin verir.

 

SÜREKLİ SİNÜS DALGASI (VLF)

VLF (Çok Düşük Frekans), geleneksel tek frekanslı sinüs dalgası iletim teknolojisidir.

Bu, çoğu temel metal dedektöründe kullanılan geleneksel teknolojidir.

Tek frekanslı sinüs dalgası dedektörleri, sürekli bir dalga içinde toprağa iletilen bir elektromanyetik alan oluşturur.

Sinyalin gönderilip geri alınmasının temel yolu değişmese de, alım sinyalinin işlenmesi büyük ölçüde iyileşmiştir.

Bunun altın bulmak için güvenilir ve kullanımı kolay bir teknoloji olduğu kanıtlanmıştır.

 


 

SEÇİLEBİLİR ÜÇ FREKANS İLETİMİ

3F (Üç Frekans), bir metal dedektöründe, bir anahtarın hareketiyle seçilebilen üç farklı iletim frekansı sağlar.

Her iletim frekansı, dedektörü farklı boyut hedefleri ve koşulları için optimize eder. Üç iletim frekansı:

6,4 kHz - Büyük hedefleri derinden tespit için en ideali

20 kHz - Genel (orta) büyüklükte olan hedefler için en ideal frenkans

60 kHz - Küçük doğal altın parçacıkları veya küçük ebatlı hedefler için en ideali

 

Üç seçilebilir frekansa sahip olmak, üç geleneksel tek frekans dedektörüne eşdeğer çok yönlülük sağlar.

 

ACCU-TRAK

ACCU-TRAK, dedektörün bobini hedef arayışında süpürülürken sürekli olarak yer mineralizasyon seviyesini ölçer.

Mineralleşmede oldukça hızlı bir şekilde meydana gelebilecek değişiklikler analiz edilir ve Zemin Dengesi seviyesi otomatik olarak ayarlanır.

ACCU-TRAK, dedektörün daima doğru şekilde dengeli bir şekilde dengelenmesini ve minimum çabayla maksimum derinlik ve hassasiyette çalışmasını sağlar.

 

ARAMA BAŞLIK (BOBİN) BOYUTU ARA

Bir bobinin boyutu, bir dedektörün algılama derinliğini ve hassasiyetini etkileyebilir.

Bobin ne kadar büyük olursa, daha derin tespit eder, ancak küçük hedeflere daha az duyarlıdır.

Çap ne kadar küçük olursa, o kadar hassas olur, ancak algılama derinliği azalır.

Daha küçük bobinler daha hafiftir, kontrolü daha kolaydır ve zorlu arazilerde veya çalılarda müzakere etme yetenekleri için seçilebilirler.

Daha küçük bobinler ayrıca, daha küçük tespit alanlarından dolayı yüksek çöp alanlarında hedef ayırma avantajına sahiptir.

 

OTOMATİK ZEMİN TAKİP

Zemin izleme, dedektörün zemin mineralizasyonundaki değişiklikleri takip etme ve zemin dengesini otomatik olarak uygun şekilde ayarlama yeteneğini ifade eder.

Bu, mükemmel zemin dengesi ve maksimum algılama derinliği sağlar ve operatörün zemin koşulları değiştikçe dedektörü durdurma ve manuel olarak ayarlama ihtiyacını ortadan kaldırır.

 

ÖNCEDEN AYARLANMIŞ TOPRAK (ZEMİN) AYARI

Önceden ayarlanmış zemin ayarı belirli bir toprak tipine uyacak şekilde önceden ayarlanmıştır.

Bu, dedektörün kullanılabileceği yerleri sınırlar, ancak genellikle parklar, oyun alanları ve kuru sahil kumu gibi daha az mineralli alanlarda iyi çalışır.

 

METAL AYRIMI

Metal ayrım özelliği, dedektörün algılanan metal nesnenin tipini belirleme ve istenmeyen öğeleri ortadan kaldırma ve sadece arzu edilenleri gösterme yeteneğidir.

 

DEĞİŞKEN METAL AYRIMI

Bu metal ayrım türlerinin en temelidir. İletkenlik seviyesinde bir sınır çizgisi gibi çalışır.

Bu seviye kullanıcı tarafından ayarlanabilir ve iletkenliği seviyenin ayarlandığı yerden daha düşük olan tüm metaller elimine edilir ve iletkenliği daha yüksek olan tüm metaller kabul edilir.

 

NOTCH FILTER - BELİRLİ METALLERİN MSKELENMESİ (ELENMESİ) ÖZELLİĞİ

Çentik filtresi ayrımı, bir metal dedektörün, ayrım ölçeğindeki iletkenlik segmentlerinden hangisinin aktif veya devre dışı olduğunu seçebilmesidir.

Bir segment çentiklenirse, bu iletkenlik seviyesine sahip metaller maskelenir ve bir yanıt üretmez.

 

SMARTFIND (TM) METAL AYRIMI

Minelab’ın özel 2D Ayırım teknolojisi bir hedefin demir içeren (Fe) ve iletken (Co) özelliklerini aynı anda analiz eder.

Bu devrimci yaklaşım, bir hedefin hazine mi yoksa çöp mü olduğunu belirlemek için mevcut en doğru teknolojidir.

Bilgiler farklı Fe-Co ses tonları olarak duyulabilir, ayrıca sayısal ve grafiksel olarak 2B ölçekte görüntülenebilir.

İstenmeyen hedefleri reddetmek için ekranın ayrı bölümleri veya daha büyük alanları gölgelenebilir.

 

E-TRAC SMARTFIND

Yatay eksen, hedefi boyut / iletkenlik (CO) üzerinde, soldan sağa 1–50 arasında derecelendirir.

Dikey eksen, 1-35 arasında yukarıdan aşağıya doğru hedefin demirli özelliklerinin (FE) kapsamını derecelendirir. FE değeri 1, düşük demirli karakteristikleri, 35 değeri ise yüksek demirli karakteristikleri temsil eder.

Benzer şekilde, 1 olan bir CO değeri düşük iletkenliği, 50 ise yüksek iletkenliği temsil eder.

 

 

 

EXPLORER SE PRO SMARTFIND

Dikey eksen, hedefi boyut / iletkenlik (CO) üzerinde aşağıdan yukarıya doğru 0-31 arasında derecelendirir.

Yatay eksen, hedefin demir özelliklerinin (FE) derecesini sağa sola 0-31 arasında derecelendirir. 0 FE değeri düşük demirli karakteristikleri, 31 değeri ise yüksek demirli karakteristikleri temsil eder.

Benzer şekilde, 0'ın bir CO değeri düşük iletkenliği ve 31'in yüksek iletkenliği temsil eder.

 

 


METAL AYRIM ÖLÇEĞİ (DISCRIMINATION SCALE)

Bir ayrım ölçeği, metal aralığını normalde düşük iletkenlikten yüksek iletkenliğe kadar iletkenliklerine göre bölümlere ayırır.

Ölçekteki aralık ve aralık sayısı hedef tanımlamanın doğruluğunu ve kesinliğini belirleyebilir.

Segment sayısı, Notch filtresi ayrımcılığının doğruluğunu ve hassasiyetini de belirler.

 

TON TANIMLAMA

Bazı dedektörler, hedef sinyalinin tonunu değiştirerek bir hedefin olası kimliğini (kimliğini) gösterecektir.

Genellikle düşük iletken metaller daha düşük bir ton verirken, yüksek iletken metaller daha yüksek bir ton verir.

 

ARAMA BAŞLIK (BOBİN) ŞEKİLLERİ

En yaygın bobin şekilleri yuvarlak ve eliptiktir.

Sağlam ve açık tasarımları mevcuttur.

Eliptik bobinler, yer kaplamasından ödün vermeden daha fazla manevra kabiliyetine sahiptir.

Yuvarlak bobinler genellikle daha kararlı, daha yüksek performanslı ve daha fazla derinliğe ulaşır.

Açık ağ bobinleri su geçirmezdir, suyun kesilmesine yardımcı olur ve zemin bobin üzerinden görülebildiğinden, saptamaya yardımcı olur.

 

ARAMA BAŞLIK (BOBİN) YAPILANDIRMASI

Konfigürasyonlar arasındaki fark, arama başlık içindeki tel sargısının şeklidir. En yaygın üç tip Konsantrik, DD ve Monoloop'tur.

 

KONSANTRİK (CONCENTRIC) ARAMA BAŞLIĞI

 


 

Konsantrik bir bobin bir iç daireye ve bir dış daire tel sargısına sahiptir.

Arama modeli koni şeklindedir ve hedeflerin tam olarak belirlenmesi için faydalı olabilir.

Konsantrik bobinler, tam zemin kaplaması için daha fazla süpürme örtüşmesi gerektirir.

Ayrıca yüksek mineralize zeminde daha gürültülüdürler ve bu nedenle altın arama için en iyi seçim olmayabilir.

 

DD (DOUBLE-D) ARAMA BAŞLIĞI

 

Double D Coil

Bir Double-D bobin iki D şeklinde iki örtüşen tel sargısına sahiptir.

Bir Double-D bobininin avantajları stabilite (özellikle ağır mineralize topraklarda), iyi derinlik, hassasiyet ve daha az çakışma gerektiren çok kapsamlı bir arama modelidir.

GPX dedektörleriyle birlikte kullanıldığında, Double-D bobinleri (Monoloop bobinlerinden farklı olarak) Demir Reddetme etkinleştirildiğinde demir içeren ve demir içermeyen hedefler arasında ayrım yapabilir.

Islak tuzlu sahil kumu ve elektriksel olarak gürültülü ortamlarda kullanıldığında daha kararlıdırlar.

DD arama başlıkları mineralli toprak yapılarında Konsantrik arama başlıklarından daha sessiz performans gösterir ve bu nedenle doğal altın arama için çok uygundur.

 

MONOLOOP ARAMA BAŞLIĞI

 


 

Monoloop bobinleri, Darbe İndüksiyon teknolojisi dedektörleri (GPX Serisi) için özel bir bobin konfigürasyonudur.

Bu bobinler, hem iletmek hem de almak için kullanılan bobinin çevresi etrafında bir tel sargısına sahiptir.

Monoloop bobininin sinyal düzeni, daha fazla üst üste binme gerektiren koni şeklindedir.

Aşırı derecede mineralize topraklarda toprak dengesini sağlamak daha zor olabilir, ancak daha fazla derinlik elde etme eğilimindedirler ve Double-D bobinlerden daha hassastırlar.

* Metal Dedektörünüzü Kullanmaya Başlarken Nelere Dikkat Etmeliyim.

 

Metal dedektörü satın almaya karar verdikten sonra, şüphesiz bazı bölgelerde tespitlere başlamak için sabırsızlanıyorsunuz.

Ama tam olarak nereden başlamanız gerektiğini çok iyi bilemiyorsunuz.

Dedektörünüzü kullanımı yasak olan bölgeler dışında (sit alanları, askeri alanlar, mezarlıklar ve 3. şahıssa ait arazileri hariç) hemen hemen her yere götürebilir, arama yapabilirsiniz.

Ancak kazı yapmak tabi izne tabidir. Kesinlikle izinsiz kazı yapmamalı ve doğaya zarar vermemelisiniz.

Metal dedektörünüzle arama yapma hayal gücünüzle sınırlı bir hobidir.

Tespitler her yerde yapılabilir; yeter ki arama yaptığınız bölgenin tarihi geçmişini iyi bilin ve bölgeyi iyi analiz edin, göreceksiniz çok şaşırtıcı buluntular tespit edebileceksiniz.

Ancak bunu yapabilmeniz için dedektörünüzü iyi tanıyın, onunla bütünleşerek bir arkadaş olun ve ona kulak verin.

Tek yapmanız gereken doğru yerde doğru dedektörle arama yapmak.

Bunun içinde amacınıza uygun olan teknoloji, marka ve model tespiti için metal dedektör sektörünün en kurumsal ve en profesyonel firması olan Dedektorburada'ya danışınız.

Hayal kırıklığı yaşamamak, para kaybına uğramamak, boşuna zaman ve güç harcamamak için doğru firmadan doğru ürünü almalısınız.

Sabırlı olmak ve umudunuzu yitirmemekte altın veya define tespiti için en önemli kurallardır.

 

Metal dedektörünüzle birçok farklı değerli metal tespitinde bulunabilirsiniz.

Tespit edeceğiniz bazı metaller sizin için değerli olmayabilir ancak metal içerikleri sebebiyle metal dedektörleri için değerli olabilirler.

 

Bunlar sizi hayal kırıklığına uğratmasın. Her bulduğunuz metal sizin için bir tecrübe ve dedektörünüzü tanımak için bir fırsat olarak düşünün.

Metal dedektörünüz ile madeni paralar, eski kalıntılar, kayıp mücevherler, defineler ve doğal altın parçacıkları gibi birçok farklı ama değerli şeyler bulabilirsiniz.

Ancak Doğal altın parçacıkları (Gold Nuggets) genellikle farklı yerlerde bulunur ve bunları tespit etmek içinde uygun olan teknoloji ve metal dedektörünü tercih etmelisiniz.

Yani madeni para ve define tespitinde kullanılan dedektörler, doğal altın (curuf altın) parçacıklarını bulmak için pek ideal tercih değildirler.

* Nasıl Araştırma Yapmalıyım?

Kazı yapma izni gibi arama yapmak içinde yetkili kurumlardan izin alabilirsiniz.

Araştırma yapacağınız yerin tarihi geçmişi ve daha önce bu bölgede bazı buluntuların tespit edilmiş olması doğru yerde olduğunuzu işaret eder.

Sizin de bu bölgede değerli eşyalar, paralar, altınlar, define ve hazineler bulma olasılığınızı arttırır.

Ancak tekrar ifade etmek gerekirse kesinlikle sit alanları, askeri alanlar, mezarlıklar ve izinsiz 3. şahsa ait arazilerde hiçbir şekilde arama yapmamalısınız.

Özel mülke girmek ve arama yapmak için mutlaka izin alınmalıdır.

Ayrıca, bölgenin tarihinin anlatıldığı kaynaklarından, yerel halklarından veya bölgenin ileri gelenlerinden de elde edilecek tarihi bilgilerde ciddi önem arz edebilir.

Metal dedektörünüzde nerelerde arama yapacağınızla ilgili ipuçları verebilir. Bunu aklınızdan çıkarmamalısınız.

* Nerelerde Altın, Değerli Eşyalar, Hazineler ve Definler Bulma bilirim?

Madeni paralar, kalıntılar veya mücevherler tespit ederken, hayal gücünüzü kullanın.

İnsanların geçmişte yaşadıkları yerlerde mutlaka bıraktıkları bir şeyler olabilir.

Ayrıca, ayaklarınızın bastığı topraklarda daha önce birileriniz yaşamış olabileceğiniz unutmamalısınız.

Yaşamış olduğunuz evde, bahçede, tarlada ve her yerde nelerin tespit edebileceğinizi tahmin bile edemezsiniz.

Metal dedektörünüzle nerede arama yapabileceğiniz hakkında yardımcı olmak, tek para, kalıntı, mücevher, altın, define, hazine ve daha birçok değerli madenleri bulma ihtimalinizin yüksek olduğu yerlerin bir listesi olarak aşağıdaki yerleri sıralayabiliriz.

Gösteri alanları

Piknik alanları

Savaş alanları

Kamp alanları

Yüzme alanları

Parklar, oyun alanları

Sürülmüş tarlalar

Meralar

Eski evler ve bahçeleri

Spor sahaları

Sahiller

İskeleler ve iskeleler

Dünyanın birçok ilginç noktasında hala bol miktarda hazine var.

 

* Doğal Altın Parçacıkları (Gold Nuggets) Nerelerde Bulunur?

Doğal altın parçacıkları (gold nuggets) için tespit edilecek en iyi yerler, dere yatakları, geçmişte var olduğu düşünüler yerler ve benzer jeolojiye sahip çevre ve bölgelerdir.

Tarihi altın alanları hakkında bilgi edinmek için mutlaka araştırmanızı yapın.

Mesela;

Altın madeni sahalarından atıklar

Eski kazılar (araştırmacıların altın kazdığı alanlar)

Altının kaydırılabileceği akışkanlığa sahip dereler ve dere yakınları

Ayrıca suyun az olduğu kurak bölgelerde

Eski madeni alan ve yamaçlarında bulunmayı bekleyen bolca doğal altın var.

Artık nerede arama yapacağınızı bildiğinize göre, ihtiyacınız olan tek şey başlamak için iyi bir dedektör.

Bunun içinde Dedektorburada'ya başvurmanız.

 

 

METAL DEDEKTORLERİ NASIL ÇALIŞIR?

TEMEL ÇALIŞMA PRENSİPLERİ

Metal dedektörleri, arama başlıklarından (bobininden) zemine bir elektromanyetik alan ileterek çalışırlar.

Elektromanyetik alandaki herhangi bir metal nesneye (hedefe) enerji verilir ve kendi elektromanyetik alanına yeniden iletir.

Metal dedektörün arama bobini iletilen tekrar sinyali alır ve kullanıcıyı sesli ve görsel olarak uyarır.

 

Metal dedektörleri farklı hedef türleri arasında ayrım yapabilir ve istenmeyen hedefleri göz ardı edecek şekilde ayarlanabilir.

 

Batarya / Pil

Pil, metal dedektörünün çalışması için güç sağlar.

Kontrol / Sistem Kutusu

Kontrol kutusu, dedektörün elektronik bileşenlerini içerir.

Sinyalinin üretildiği ve alınan sinyalin işlendiği ve yanıta dönüştürüldüğü yerdir.

Arama Başlığı / Bobin

Dedektörün arama bobini elektromanyetik alanı toprağa iletir ve metale çarpıp dönen elektromanyetik alanını tekrardan alır.

Elektromanyetik Alan İletimi

Elektromanyetik alan iletimi hedeflerin tespit edilmesini sağlayan enerjidir.

Hedef

Bir metal detektörü tarafından tespit edilebilen herhangi bir metal nesnedir. Eğer tespit edilen define veya altın ise bu hedef kabul edilebilir en iyi hedeftir.

İstenmeyen Hedef (Metal Nesne)

İstenmeyen hedefler genellikle çivi, nal gibi demirli metallerdir, ancak, kola kutusu, sigara jelatini, şişe kapağı gibi demirli olmayan da istenmeyen hedeflerdir.

Metal dedektörü istenmeyen hedefleri reddedecek (görmeyecek) şekilde ayarlanmışsa, bu hedefler metal dedektöleri tarafından tespit edilmez.

Sadece bulmak istediğiniz hedeflere sinyal alırsınız.

 

Alıcı Elektromanyetik Alan

Alıcı elektromanyetik alan, hedeflerden üretilir ve arama başlığı tarafından alınır.

Hedef Yanıtı

Metal dedektörü tarafından tespit edilen hedef bip sesi veya farklı ton değişikliği sayesinde kullanıcısını uyarır.

Birçok yeni nesil metal dedektörü hedef tespit bilgilerinin görsel sayısal değer olarak sunar.

Metal dedektörlerinin derinlik kapasiteleri teknoloji, al yapı, arama başlığı ebatına, kullanıcı faktörüne ve arazi şartlarına bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Sizin için doğru bir metal detektörünü ancak ciddi bilgi ve birikime sahip uzmanlar tarafından belirlenebilir.

Lütfen satın alacağınız ve ciddi paralar vereceğimiz bir metal dedektörü almadan önce mutlaka Dedektorburada'dan danışın. Sonrasında pişmanlık duymayın.

TESPİT KAVRAMLARI

Frekans

Metal dedektörün frekansı, hedeflerin ne kadar iyi tespit edilebileceğini belirleyen temel özelliklerden biridir.

Genel olarak, yüksek ve tek bir frekans ile çalışan metal dedektörleri küçük hedeflere daha duyarlıdır ancak düşük ve tek bir frekans ile çalışan metal dedektörleri ise büyük hedeflere daha duyarlı ve daha derinden tespitler sağlar.

Bu sebeple hedefinize bağlı olarak teknoloji, marka ve model tercihi yapmanızda fayda vardır. Alına bir metal dedektörü her türlü aramalarda size yardımcı olamayacaktır.

Her zaman için amaca uygun cihaz alınmalıdır.

Piyasada birçok metal dedektörü tek frekanslı teknolojilerden (VLF) oluşmaktadır. Ancak Minelab Dedektörlerinin devrim niteliğindeki BBS, FBS ve MPS teknolojileri birden fazla frekans iletir ve bu nedenle aynı anda hem küçük hem de büyük hedefleri derinden tespitler sağlar.

Zemin (Toprak) Ayarı

Zemin Ayarı, mineralli toprak yapılarında daha derinden tespitler yapılabilmesinin sağlandığı bir ayardır.

Islak sahil kumunda bulunan tuzlar veya kırmızı topraktaki toz şeklindeki demir parçacıkları bu toprak yapılarında bulunabilir.

Bu mineraller, dedektör tarafından gerçek hedeflermiş gibi tepkiler verebilirler. Genellikle merdiven altı dediğimiz ürünler, teknik ve donanımsal anlamda yeterli ar-ge (araştırma geliştirmeye) sahip olmadıklarından bu gibi mineralli toprak yapılarında kullanıcıları sürekli yanıltırlar. Bu sebeple sonradan pişman olmamak adına, alacağınız cihazın Dünyaca kabul görmüş bir marka olmasına ve satış sonrası hizmet alabileceğiniz kurumsal bir yerlerden tedarik etmenizde fayda var.

Gömülü bir hedefe kıyasla çok daha büyük bir toprak kütlesi nedeniyle, mineralizasyonun etkisi ile küçük hedefleri kolayca maskeleyebilir ve bu hedefi cihazlar tespit edemeyebilir.

Bu sorunla karşılaşmamak için Zemin (Toprak) Ayarı ile arama yapacağınız yerin mineral yapısını cihazınıza tanıtmanız durumunda gerçek hedef sinyalleri net bir şekilde duyarsınız ve toprak gürültüsünden rahatsız olmazsınız.

3 (Üç) Farklı Zemin (Toprak) Ayarı Vardır:

1. Manuel Zemin Ayarı - Zemin ayarını (dengesini) manuel olarak ayarlayın, böylece minimum zemin sinyali duyulur.

2. Otomatik Zemin Ayarı - Dedektörler otomatik olarak en iyi Zemin Ayarını (Dengesini) kendileri belirler. Bu, manuel olarak ayarlanan Zemin ayarından çok daha hızlı, basit ve daha doğrudur.

3. Zemin Ayarını (Dengesini) İzleme - Dedektörler, arama esnasında toprak (zemin) ayarını sürekli olarak ayarlar. Buda, toprak denge ayarının her zaman doğru olmasını sağlar.

Minelab dedektörleri, diğer dedektörlerle nazaran çok daha üstün toprak (zemin) dengeleme özelliklerine sahiptir. Bu sebeple hiçbir cihazın çalışamayacağı yüksek mineralli toprak yapılarında bile arama yapmanıza olanak sağlayan yüksek teknolojilere sahiptir.

 

 

Ancak yeni ve popüler bazı markalar (Quest Metal Detector, C.Scope Detector, Nokta-Makro Dedektor, XP Detector, Rutus Detector gibi) yüksek teknolojilere ulaşmış durumdalar.

Metal Ayrımı (ayırt etme)

Metal Ayrım özelliği, metal dedektörün gömülü hedefleri iletken ve / veya demir içeren özelliklere göre belirleme yeteneğidir.

Gömülü bir hedefin metal cinsini doğru bir şekilde belirleyerek kazmaya veya önemsiz olarak düşünmenize ve aramaya devam etmenize karar veren çok önemli bir özelliktir.

Birçok dijital ekranlı dedektörler, tespit edilen hedef tipini belirtmek için hedef tanımlama (Hedef Kimliği) numaraları ve / veya Hedef Tonları üretirler.

 

 

Metal Dedektörlerinde dört ana ayrım türü vardır:

 

1. Değişken Metal Ayrımı - Ayrım seviyesini ayarlamak için bir kontrol düğmesi kullanan en basit metal ayrım türüdür.

2. Demir Maske / Demir Reddi - Demir türü metalleri yok saymaktır. Çoğunlukla doğal altın (gold nuggets) arama dedektörleri ile kullanılır. Mesela; Minelab GPX 5000, Minelab GPZ 7000 gibi

3. Çentik Metal Ayrımı - Belirli metal türlerinin kabul edilmesi veya reddedilmesini sağlar.

 

4. Smartfind - En gelişmiş ayrımcı türüdür.

Hedef kimlikleri, iki boyutlu (2D) bir ekranda hem demir içeren hem de iletken özelliklere dayanarak çizilir.

İstenmeyen hedefleri reddetmek için ekranın ayrı bölümleri veya daha büyük alanları gölgelenebilir.

 

METAL DEDEKTÖR ALGILAMA DERİNLİKLERİ ve FAKTÖRLERİ

Metal dedektörleri hakkında en yaygın soru 'Ne kadar derine iniyor?' sorusudur.

Basit cevap "bobinin çapı kadar derindir. Böylece daha büyük bobinli dedektörler daha derin algılar.

Bununla birlikte, algılama derinliği ayrıca dedektör teknolojisine ve birçok çevresel faktöre bağlıdır.

Daha karmaşık ve detaylı bir cevap ise genellikle "Şu sebeple Bu değişir"… ’ile başlar.

Metal dedektörün bir hedefi tespit edebileceği derinlik bir dizi faktöre bağlıdır:

Toprağın Mineral Yapısı

Düşük mineralli zemindeki bir hedef, yüksek mineralli zemindeki bir hedeften daha derin tespit edilebilir.

Zemin mineralizasyon seviyesi tespit derinliği üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Hedefin Boyutu (Çapı)

Büyük hedefler, küçük hedeflerden daha derin tespit edilebilir.

Hedefin Şekli

Madeni paralar ve halkalar gibi dairesel şekiller, çivi gibi uzun ince şekillerden daha derin tespit edilebilir.

Hedefin Toprak Altında Duruş Şekli

Toprak altında duran yatay bir madeni para, dikey duran madeni bir paradan daha derin tespit edilebilir.

 

Metal Cinsi - İçeriği

Yüksek iletken metaller (örneğin gümüş) düşük iletken metallerden (örneğin kurşun) daha derin tespit edilebilir.

 

 

Dedektör | Define Dedektörü | Altın Dedektörü | Metal Dedektörü
dedektör, dedektor, dedektorler, dedektor fiyatları, altın arama, altın arama dedektörü, define dedektörü, altın dedektörü, 
metal dedektörü, metal dedektorleri, en iyi dedektör, yeraltı görüntüleme, alan tarama, altın çubukları, arama çubukları, 
dedektor burada, scuba tector, minelab go find, define arama, simplex, minelab, dedektor çeşitleri, altın eleği, nokta dedektör, 
dedektor videoları

Dünyaca Ünlü Dedektör Markalarının Türkiye Yetkili Distribütörü. Define Dedektörleri, Altın Dedektörleri, Tüm Metal Dedektör Marka ve Modelleri En Uygun Fiyat Garantisi İle Dedektorburada.com'da

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.