HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Derelerde Altın Arama

16-12-2021 16:25
Derelerde Altın Arama

Derelerde Altın Arama

Derelerde altın arama, son dönemlerde pek çok kişinin ilgisini çekmeyi başarmış konular arasında yer almaktadır. Akarsu yataklarında ve derelerde kayaçlar toz halinde aşındırılarak sürüklenmektedir. Altın damarlarının bulunduğu kuvars ve diğer altın madenlerini içeren mineraller yer alabilmektedir. Fakat altının öz kütlesi ağırdır. Bu nedenle kolay bir şekilde dibe çökebilmektedir.

Merkezkaç kuvvetinin de ağır olması nedeni ile altının bozulması da mümkün değildir. Tüm bu nedenleri göz önünde bulundurarak doğada düşük konsantrasyonlar ile yer alan altın tanecikleri belirli bölgelerde birikmektedir. Bu da altının yüksek konsatrasyona ulaşmasını sağlamaktadır. Dolayısıyla akarsu ve derelerin diplerinde altın birikmesi sık sık rastlanan bir durumdur. Gold Pan aracılığı ile akarsu ve derelerin dibinde birikmiş olan altınların kolay bir şekilde bulunması mümkündür.

Gold Pan ile Derecelerde Altın Aramak

Gold pan, altın aramak için kullanılan ürünlerden bir tanesidir. Altının olduğunu düşündüğünüz bölgeden alınan kumun içerisinde hareket ettirilen cihaz altının dibe çökmesini ve bu sayede yivlere takılmasını sağlamaktadır. Yivlere takılmayan düşük özkütleye sahip olan altınlarda vardır. Bu da dışa doğru hareket sistemi ile suya geri düşmektedir. Ancak bir süre geçtikten sonra gold panın yivlerine takılan bölmede siyah bir birikinti meydana gelecektir. Söz konusu siyah birikinti her şeyin yolunda olduğunun en temel göstergesidir. Bu siyah birikinti biriken demir esaslı maddeleri işaret etmektedir. Bu kısım diğer kısımlardan çok daha ağır bir yapıdadır. Bu da altın gibi dipte birikmesine neden olmaktadır.

Elde ettiğiniz siyah kumu altından ayırabilmek için altın eleği ile devam etmelisiniz. Bunun yanı sıra suyu içerisinde güçlü bir neodyum mıknatıs yardımı ile de bu kumu çıkartabilirsiniz. Mıknatıs ile çekme işleminin sonucunda altınlara ulaşabilmeniz mümkündür.


Altın eleme panı

Türkiye’de Hangi Bölgelerdeki Derelerde Altın Bulunur?

Türkiye, maden açısından gelişmiş bir ülkedir. Her nehir temas ettiği altın ile kuartz damarlarından altın taşımaktadır. Bu doğrultuda her nehirde ve derece bir miktarda altın yer almaktadır. Türkiye’de en fazla aşağıdaki bölgelerde bulunan derelerde altın yer almaktadır.

·İğne Ada Sahili

·Ege Bölgesi’nde yer alan Didim, Bodrum, Bozdağ, İzmir ve Sart bölgeleri

·Kaz Dağları’ndan akan tüm derelerde

·Hatay bölgesinde yer alan tüm derelerde ve nehirlerde

·Bergama ve çevresindeki derelerde

·Erzincan ili ve etrafında yer alan tüm derelerde

Derede Altın Arama Malzemeleri Fiyatları
Derede altın arama malzemeleri fiyatları söz konusu altınları derelerden elde etmek isteyen bireylerin sorduğu önemli sorular arasındadır. Sizlere en kaliteli ve güvenilir bir şekilde sunulan söz konusu cihazları detaylı bir şekilde inceleyerek siparişinizi kolayca verebilirsiniz. Web sitemizdeki ürünleri incelemek için hemen harekete geçebilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.