HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

En İyi Dedektör

11-01-2023 14:33
En İyi Dedektör

En İyi Dedektör 

Dedektörler, çeşitli amaçlar için kullanılabilecek birçok farklı modeli içerebilir. Kişinin amacına bağlı olarak, en iyi dedektör modeli değişebilir. Örneğin, maden aramak için kullanılacaksa farklı bir model tercih edilirken arkeolojik arama yapmak için kullanılacaksa farklı bir model seçilmeli.

Define aramak için kullanılacaksa, Pulse Induction (PI) ve Very Low Frequency (VLF) dedektörleri arasından seçim yapılabilir. PI dedektörleri, derinlemesine arama yapmak için kullanılır ve genellikle altın, gümüş ve diğer değerli madenleri tespit etmek için kullanılır. VLF dedektörleri ise genellikle altın ve gümüş dahil tüm metalleri tespit edebilir ancak derin arama yapmak için uygun değildir.

Arkeoloji yapmak için kullanılacaksa, Ground-Penetrating Radar (GPR) veya magnetometer modelleri arasından seçim yapılabilir. GPR cihazları, toprağın iç yüzeyini taramak için kullanılır ve arkeolojik eserlerin yerlerini belirlemek için kullanılır. Magnetometer modeller ise manyetik alanları ölçerek arkeolojik eserleri tespit etmek için kullanılır.

Önemli olan kişinin amacına uygun olarak aradığı dedektör modelinin arama veya arkeoloji vb gibi amacına uygun özelliklere sahip olmasıdır.

go find 66 dedektör


En İyi Dedektör Nasıl Seçilmeli?

 

Dedektör seçiminde, kişinin amacına ve bütçesine uygun olarak en iyi seçeneği bulmak önemlidir. Aşağıdaki adımlar, en iyi dedektörü seçmede size yardımcı olabilir:

  • Amacınızı belirleyin: Dedektörler, maden aramak, arkeoloji yapmak, hazine aramak veya ev veya iş yerinde güvenliği sağlamak için kullanılabilir. Kişinin amacına göre, farklı türlerdeki dedektörler arasından seçim yapması gerekir.
  • Bütçenizi belirleyin: Dedektörler, çeşitli fiyat aralıklarına sahip olabilir. Kişinin bütçesine göre, en uygun fiyat aralığındaki dedektörler arasından seçim yapması gerekir.
  • Teknik özellikleri inceleyin: Dedektörler, farklı teknik özelliklere sahip olabilir. Kişinin amacına ve bütçesine uygun olarak en uygun teknik özellikleri içeren dedektörler arasından seçim yapması gerekir.
  • Referansları kontrol edin: Başkalarının kullandığı dedektörler hakkındaki geri bildirimleri inceleyin. Bu, dedektörlerin nasıl çalıştığı hakkında daha iyi bir fikir verir.
  • Mağazaları veya satıcıları ziyaret edin: En iyi dedektörü seçmede, mağazaları veya satıcıları ziyaret etmek faydalı olabilir. Bu, dedektörleri elle test etmenizi ve satıcıların sorularınıza yanıt vermelerini sağlar.

Dedektörlerin Derinliğini Etkileyen Faktörler Nelerdir?


Dedektörlerle ilgili olarak en merak edilen ve ilk sorulan soru Dedektörün derinliği ne kadardır sorusudur. Bu soruya cevap vermek oldukça zordur. Dedektörlerin derinliğini etkileyen birçok neden vardır. Ancak bunları en başında arazinin toprak (zemin) yapısı gelir. Toprağın aşırı mineralli bir yapıda olması, dedektörlerin derinliğini olumlu veya olumsuz etkiler. Ayrıca hedefin cinsi (altın, gümüş, bakır, demir vb.), toprağın altında kalış süresi, toprak altındaki duruş şekli, hava şartları, kullanılan arama başlığının büyüklüğü ve kullanıcı gibi birçok faktör dedektörlerin derinliğini ve performansını etkiler.

Metal Dedektöründe Kullanılan Teknolojiler

  • TR (Verici / Alıcı), metal algılama İndüksiyon Dengesi (IB) ilkesine dayanan en eski teknolojidir. TR dedektörleri, demirli ve demir içermeyen bir cisim arasındaki farkı söyleyebilir, ancak aşırı mineralize zeminde yeterince derinliğe sahip değildir. TR dedektörleri artık eskimiş durumda.
  • BFO (Beat Frequency Oscillation), İndüksiyon Dengesi (IB) ilkesine dayanan bir başka eski teknolojidir. BFO metal dedektörleri en ucuz (100 Doların altında) ve çoğunlukla çocuklar için oyuncak dedektörleri olarak tasarlandı. BFO teknolojisi yapmak kolay ve ucuz olduğundan, diğer türlere kıyasla bazı yetersizlikleri vardır. Örneğin, farklı metal çeşitlerini ayırt etme yeteneği bu teknolojilerde yoktur. BFO teknolojisi yine de ucuz el cihazlarında kullanılmaktadır.
  • VLF (Çok Düşük Frekans) metal dedektörleri en yaygın dedektörlerdir ve farklı metal türleri arasında ayırt etme yeteneği açısından büyüktür. 4 kilogram aralıktaki VLF dedektörleri, yüksek mineral içeriğine sahip zemin üzerinde çalışmanın en iyisidir ve gümüş ve bakır hedeflerine karşı çok hassastır, ancak altınlara duyarlı değildirler. Elektronik altın keşifleri için özel olarak tasarlanmış metal dedektörleri 18kHz ila 71kHz arasında değişen frekanslara sahiptir.VLF / TR teknolojisi, Çok Düşük Frekans ve Verici / Alıcı teknolojilerinin bir birleşimini temsil eder, böylece VLF / TR dedektörlerinin çöp ve zemin mineralizasyonunu aynı anda kontrol etmesini sağlar.
  • PI (Darbeli İndüksiyon) metal dedektörleri, farklı metal türleri arasında ayrım yapamaz, ancak günümüzde ayrımlı Pulse Induction dedektör modelleri çıkmaya başladı. Pı sistem dedektör modellerinde ayrım yeteneği VLF dedektörlerine nazaran çokda gelişmiş ve başarılı değillerdir. PI sistem dedektörlerinin en önemli özelliği yüksek mineralli bölgelerde oldukça başarılı bir şekilde ve çok fazla derinlik kaybetmeden kullanım olanağı sunlamarıdır. PI dedektörleri tuzlu su veya mineralli topraklarda kullanılmasının en iyi yoldur. Diğer dedektör teknolojilerine kıyasla zorlu arazi yapılarında PI sistem dedektörler daha derin tespit yaparlar

Kişinin Amacına Uygun En İyi Dedektör Nedir?

 

Kişinin amacına uygun en iyi dedektör, kişinin amacına ve bütçesine en uygun olan dedektördür. Örneğin, maden aramak için kullanılacaksa, maden aramak için uygun teknik özelliklere sahip bir dedektör tercih edilmelidir. Aynı şekilde, ev veya iş yerinde güvenliği sağlamak için kullanılacaksa, güvenliği sağlamak için uygun teknik özelliklere sahip bir dedektör tercih edilmelidir. Örneğin, bu tür dedektörler genellikle metal nesneler, tüpler veya diğer elektrikli araçlar gibi nesneleri tespit edebilir.

 

Arkeoloji yapmak için kullanılacaksa, arkeolojik eserleri tespit etmek için uygun teknik özelliklere sahip bir dedektör tercih edilmelidir. Bu tür dedektörler genellikle derinlemesine toprak taramak için kullanılır ve arkeolojik eserlerin bulunduğu yerleri belirlemek için uygun olan yüksek hassasiyetli tarama seçenekleri sunar.

 

Hazine aramak için kullanılacaksa, hazine arama için uygun teknik özelliklere sahip bir dedektör tercih edilmelidir. Bu tür dedektörler genellikle metal veya diğer materyalleri tespit etmek için kullanılır. Bu seçenekler genellikle ses veya ekran gibi bilgi sunan uygun bir teknolojiden yararlanır.

 

Sonuç olarak, kişinin amacına uygun olarak en iyi dedektör, kişinin amacına ve bütçesine en uygun olan dedektörler arasından seçilmelidir.



 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.